Justin István

Justin István

Róla

Feleségével és két tizenéves lányával Szentendrén él. Szabad idejét a korábban versenyszerűen űzött tenisszel, valamint olvasással és utazással tölti. Mindmáig tagja az élelmiszeripar és -kereskedelem meghatározó szakembereit tömörítő Lánchíd Üzleti Klubnak.

Pozíciók

Első munkahelyén, a Hungalu Kereskedelmi Vállalatnál értékesítői munkakörben helyezkedett el. Üzletkötőként Németországban, Oroszországban és Közép-Európa számos országában szerzett tapasztalatokat. A hazai privatizáció kezdeti szakaszában a Hungalu önállósuló marketingosztálya egy osztrák vállalkozóval hozott létre közös marketingcéget, melynek két évig volt ügyvezető igazgatója. Innen került a Stollwerck Budapest Kft.-hez, ahol 1994-től a német ügyvezető igazgató asszisztenseként, majd 1996-tól exportüzletkötőként dolgozott.

Öt stollwerckes év után rövid időre átigazolt az Intersparhoz, ahol 1999 második felében értékesítési igazgatóként 11 áruház stratégiai és operatív vezetéséért felelt. Hamar visszacsábították azonban a Stollwerckhez, ahol újabb öt évet húzott le, immár ügyvezető igazgatóként. Miután az édesipari cég a szakmabeli német családi vállalkozástól egy pénzügyi befektetői csoport tulajdonába került, még jó ideig próbálta egymáshoz simítani a szakmai és a pénzügyi szempontokat, változó sikerrel. Végül elfogadta a Magyar Posta ajánlatát, és 2005 októberétől üzletág-igazgatóként helyezkedett el az állami óriáscégnél. Négy év után igazolt át az Österreichische Post tulajdonában lévő Feibra terjesztőcéghez. Innen a Pek-Snackhez, a Fornettiből kivált látványpékséghez került, mint ügyvezető igazgató. A céget 2015-ben eladták.

Tanulmányok

A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban tett érettségit követően, 1982-ben iratkozott be a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetemre, ahol 1987-ben szerzett diplomát.

Konferencia tartalmak

  • Médiapiac 2013Feibra-tervek a liberalizált piacon2013. április 9.

    A Feibra elsőként jelentkezett be a postai szolgáltatások piacára. Az 50 gramm alatti levél az igazi üzlet? Mit tervez a trónkövetelő a lapterjesztési piacon?

  • Médiapiac 2013Lapterjesztési perspektívák2013. április 9.

    Azt már mindannyian tudjuk, hogy a kiadók számára felértékelődik a terjesztési bevételek szerepe. De ki mit terjeszt, milyen hatékonysággal, és milyen áron?