Kovács Krisztián

Kovács Krisztián

Pozíciók: kereskedelmi igazgató
Cég:  CM Sales

Pozíciók

2017. augusztusa óta a CM sdales kereskedelmi igazgatója.

A TV2 után country managerként dolgozott az IMD-nél, 2012 óta a MEME elnöke.

Kovács Krisztián 2007 októberétől 2011-ig töltötte be a TV2 kereskedelmi igazgatói posztját, felelős volt a TV2 spot és non-spot bevételeiért, 60 fő munkáját irányítva a spotértékesítés, az üzletfejlesztés, a bevételgazdálkodás, valamint a kereskedelmi szolgáltatások területeken.

A szakember korábban több mint hat évig a csatorna értékesítési csapatában dolgozott, először client managerként, majd csoportvezetőként. Ezen időszak alatt részt vett az éves szpotértékesítési stratégia meghatározásában, a médiatárgyalások lebonyolításában, és nagy szerepe volt a TV2 továbbfejlesztett értékesítési rendszerének (DSI) kidolgozásában is.

2006 decemberében kinevezték az akkor a TV2-t tulajdonló SBS Broadcasting csoportszintű senior sales menedzserévé, amely pozícióban a nemzetközi hirdetői tárgyalások lebonyolítása, a központosított kereskedelmi projektek fejlesztése, menedzselése, valamint a helyi piacokra való bevezetésének felügyelete tartozott a felelősségi körébe.

Tanulmányok

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem marketing szakán diplomázott, majd a Pécsi Tudományegyetem posztgraduális hallgatójaként jogi szakokleveles közgazdász képesítést szerzett.

Konferencia tartalmak

Már 2014-re is azzal számolunk, hogy a televíziós reklámpiac lassú növekedésnek indul, ami 2015-ben is folytatódni fog. Egyelőre egy számjegyű bővülésre számítunk, egyre több hirdetői szektor igazolja vissza ezt a várakozást. Rá is fér már ez a kis napfény a piacra. Bár tavaly már csak 3,5 százalékkal csökkent a klasszikus televíziós reklámköltés, a 2008 és 2013 közötti öt évben összesen 35 százalékkal esett vissza.Kovács Krisztián