Orbán Gábor

Orbán Gábor

Pozíciók: média szekorvezető
Cég:  TNS Hoffmann

Pozíciók

 • 2000-2008: TNS Hungary: telekommunikációs kutatási szektorvezető
 • 2008-2010. (Szonda) Ipsos: infokommunikációs szektorvezető, média kutatási igazgató-helyettes
 • 2010: TNS Hungary majd TNS Hoffmann: média szektorvezető

 

Tanulmányok

 • 1995-2000 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem; Marketing, Telekommunikáció

Konferencia tartalmak

 • Digitália 2014Connected Brands2014. november 25.

  Az időnk egyre nagyobb részét töltjük online – laptopon, tableten, mobilon. Ennek legnagyobb részében kommunikálunk; kapcsolatot tartunk ismerőseinkkel, barátainkkal. De vajon mennyi idő jut a márkákra? Milyen kapcsolatot várunk el a márkáktól? A márkák, vagy a többi márkarajongó miatt követjük őket? És el merjük mondani a véleményünket róluk? Kutatási eredményekre támaszkodva azt járjuk körbe, hogy a jelenlegi márkakapcsolatokban milyen szerepe van a kommunikációnak és mi a népléleknek.

 • Kutatás 2012Való élet – digitális világ, avagy hogyan viselkedünk a digitális világban2012. március 21.

  A TNS 60 országban, 72.000 embert kérdezett meg arról, mit is csinálnak a digitális világban. A kutatás a viselkedéseket és az attitűdöket méri fel és ezen keresztül mutatja be, milyenek is vagyunk, amikor online élünk. Mivel foglalkozunk, mit milyen platformon érünk el, és legfőképpen hogyan kerülünk kapcsolatba a különböző márkákkal. A kutatás 2011-től magyar adatokkal is elérhető.

   

A márkáknak egyfelől azzal az adottsággal kell számolniuk, hogy passzívak és funkcionálisak a magyar fogyasztók. Másfelől maguk is tudják a felhasználókat edukálni. Ha folyamatosan a maslow-i értelemben alacsony szinten tartják a kommunikációt, akkor természetes, hogy az ár lesz az egyetlen meghatározó driver. Ha egy brand ennél többet vár a fogyasztóitól az üzleti céljai elérése érdekében, akkor tennie is kell a változásért. Főleg azért, mert nem igaz az, hogy teljesen és minden szinten passzívak lennénk, mindenki aktivizálható valamivel, csak meg kell találni, mivel. Kérdés, hogy a márkák mindent megtettek-e e téren.Orbán Gábor