Sági Ferenc

Sági Ferenc

Pozíciók: Marketingkutató, tanácsadó

Róla

Egyebek:

XIX. OTDK I. hely

Gitáros a BusinessSilence! Zenekarban.

Pozíciók

 • 2011- NRC, Marketingkutató és tanácsadó
 • 2007-2011 MediaCom Hungary, kutató
 • 2006 Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet, kutatási gyakornok

Tanulmányok

 • 2001- 2006 SZTE JGYTFK, történelem tanár
 • 2002-2007 SZTE BTK, szociológus
 • 2004/2005 University of Turku, Baltic Sea Region Studies Certificate

Konferencia tartalmak

 • Médiapiac 2016 - Helyünk az üzletbenNagyobb a füstje? – A Netflix megjelenése Magyarországon2016. április 13.

  Az idei, 2016-os CES egyik, számunkra legfontosabb bejelentése volt, hogy a Netflix 130 országban, köztük Magyarországon is elérhető lesz 2016. januárjától. A hazai sajtó zengett a hírtől, számos cikk egyenesen azt boncolgatta már a címében is, hogy a hazai lineáris tévézésnek és az illegális torrentezésnek ezennel vége. Nem kétséges, hogy a Netflix megjelenése médiatörténeti jelentőségű (lehet), de vajon valóban képes lesz-e megváltoztatni a lineáris tévézésbe és torrentezésbe szocializálódott magyar társadalom tartalomfogyasztási szokásait? Az NRC kutatása erre a kérdésre keresi a választ.

 • Médiapiac 2015Lemaradva? A magyar VoD piac a fogyasztó szemszögéből2015. március 18.

  Az ingyenes, internetes tartalomfogyasztás óriási méreteket ölt, ami megnehezíti a tartalom mint piaci termék helyzetét Magyarországon. Vajon milyen jövő vár itthon az Európában egyik legdinamikusabban fejlődő tartalomszolgáltatási piacra, a VoD-ra? Mit gondol a fogyasztó az új tartalomfogyasztási lehetőségekről?

 • Médiapiac 2014Hasznos vagy haszontalan? A reklám a fogyasztó szerint2014. március 19.

  A modern gazdaság elképzelhetetlen reklám nélkül, hiszen a reklám a kínálati oldal legfontosabb, a keresleti oldal, azaz a fogyasztók felé irányuló kommunikációs eszköze. A reklám, mint információforrás a kínálati oldalon versenyt teremt, ezzel pörgetve, kényszerítve a gazdaságot, a gazdasági szereplőket a folyamatos innovációra, termékfejlesztésre, árversenyre, amelynek előnyeit maguk a fogyasztók élvezhetik. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy a mai magyar fogyasztó (legalább nagyvonalakban) tisztában van-e a reklám gazdasági és társadalmi szerepével, vagy pusztán a szórakoztató műsorok kénytelen-kelletlen, bosszantó megszakítóit látja a hirdetésekben?  Melyek azok a társadalmi csoportok, amelyek tisztában vannak a reklám jótékony hatásaival, és melyek esetében beszélhetünk teljes elutasításról? Az NRC kutatása ezekre a kérdésekre keresi a választ.

 • Médiapiac 2014Reklám: szükséges, de rossz-e?2014. március 19.

  A reklám és a kommunikációs ipar különböző gazdasági/társadalmi áttételeken keresztül hatással van a gazdasági növekedésre. A közbeszédben nem egyértelműen pozitív azonban a reklám fogyasztókra gyakorolt hatása: mit tud a fogyasztó, és mit gondolnak arról kutatók és iparági szakemberek, hogy mit tud fogyasztó? Változhat-e a fogyasztói attitűd, és ha igen, milyen eszközei vannak erre az iparágnak?

 • Kutatás 2012Online követés – online tracking vizsgálatok tapasztalatai2012. március 21.

  Egyre több tracking-vizsgálat kerül át az internetre, és fut online kérdőíveken. Az előadás esettanulmányok és konkrét példák segítségével mutatja be az online-ra való áttérés tapasztalatait.

 • DigitáliaNRC-Médiapiac Kütyüindex2011. szeptember 15.

  Kicsi, trendi és okos. Mi az? Természetesen a kütyükről van szó, amelyek – ahogyan a legkisebb fiúk és leányok a mesékben – lassan legyőzik nagyobb testvéreiket. Közben pedig átalakítják használóik életét: velük vannak munkájukban, szabadidejükben, emberi kapcsolataikban. Mi a helyzet kütyüfronton Magyarországon? Hányan, hol és milyen kütyüket használnak, és hogyan változtatja ez meg szokásaikat? Erre adnak választ az NRC szakértői, akik előadásukban bemutatják az NRC-Médiapiac új kütyüindexét is.

Cikkek Sági Ferencról