Vaszily Miklós

Vaszily Miklós

Pozíciók: megbízott vezérigazgató
Cég:  MTVA

Róla

Felesége jogász, két gyermekükkel Telkiben élnek egy családi házban.

Pozíciók

Diplomái megszerzése után rövid ideig a Procter & Gamble pénzügyi elemzője volt, de érdeklődése hamarosan az akkor felfutó tőzsde felé fordult. Az első brókerházak egyike, a Hypo-Securities részvényelemzőjeként kezdte, majd az IE-New York Brokernél folytatta, ugyancsak elemzőként. 2001-ben csatlakozott az online tőzsdei hírszolgáltatás úttörője, a Portfolio.hu csapatához, amelyet vezérigazgatóként irányított, és tulajdonrészt is szerzett a cégben.

A korábban német pénzből feltőkésített Portfolio.hu 2005-ben került Nobilis Kristóf nagyvállalkozó érdekeltségébe, aki Vaszily Miklóst kinevezte az általa ugyancsak akkoriban felvásárolt Index.hu Zrt. vezérigazgatójává, majd delegálta a Nobilis-birodalmat összefogó CEMP igazgatóságába is. A szakember 2009 őszén közös megegyezéssel távozott a CEMP holdingtól, s rövid pihenő után, 2010 februárjában átvette a Magyar Telekom-csoporthoz tartozó Origo Zrt. vezérigazgatói pozícióját. Az Origótól 2014 novemberében távozott. 2015-ben a Brands.hu ügyvezető igazgatója lett, majd 2015. április 15-i hatállyal az MTVA-hoz igazolt, mint operatív vezérigazgató-helyettes. Augusztus 15-étől megbízott vezérigazgató.

Tanulmányok

A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségizett 1991-ben, majd beiratkozott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre, ahol 1996-ban szerzett oklevelet pénzügy-külgazdaság szakon. Közgazdasági tanulmányai mellett, egy év csúszással, az ELTE jogi karát is elvégezte.

Konferencia tartalmak

 • Médiapiac 2014Médiás jövőnéző2014. március 19.

  "Természetesen senki nem tudja, hogy mi lesz 2024-ben, főleg ebben a gyorsan változó és finoman szólva is kihívásokkal teli piaci helyzetben" - írtuk a konferencia beharangozójában. De, mintegy magunkat cáfolva, mégis fel kell tennünk a kérdést azoknak a médiavezetőknek, akik milliárdos, tízmilliárdos cégeknek szabnak irányt. Médiavezérek víziója a jövőről.

 • Médiapiac 2013Víziók2013. április 9.

  Médiacégek jövőképe

 • Digitália 2012Az edukáció szerepe a digitális világban2012. szeptember 12.

  Mennyire felkészültek a fogyasztók, az ügyfelek? Hol kell kezdeni az edukációt? Mit tehetnek a piaci szereplők, érdekük-e az edukáció? Hogyan neveljük a fogyasztókat?

 • Médiapiac 2012Jövőképek2012. március 21.

  Milyen stratégiával készülnek a következő évekre a magyar média meghatározó vállalatvezetői?

 • Médiapiac 2011Média és üzleti modellek2011. március 29.

  Milyen lesz a tartalomszolgáltatás a 21. század második évtizedében? Tömegmédia, civil újságírás, közösségi média viszonya. Hol keletkezik az új médiavilágban a pénz, miből fognak élni a médiacégek?

Címkék: vaszily miklós mtva