A hatékony kommunikáció napja 2013

2013. október 03. Budapest, Larus rendezvényközpont

A hatékony kommunikáció napja 2013

Tudjuk. Mérjük. Tesszük.

Régen elmúlt az az idő, amikor a reklámbüdzsék feléről tréfásan azt lehetett állítani, hogy ablakon kidobott pénz. A megbízó minden egyes elköltött forintról tudni akarja, hogyan hasznosul. A médiatulajdonosok és az ügynökségek pedig minden korábbinál jobban odafigyelnek arra, hogy ennek az elvárásnak megfeleljenek. Ebben már senki nem ismer tréfát.

Hatékonyság és mérhetőség - erről beszélnek Magyarország vezető médiacégei és ügynökségei egy teljes délelőttön át. Nem elméleti kérdéseket boncolgatnak, hanem gyakorlati, működő tudást osztanak meg a közönséggel. Délután pedig megismerjük a Médiapiac és az Ipsos közös projektje, a Marketing Mood Barometer 2013-as kutatásának eredményeit: mit gondol a marketinges a saját szerepéről, a piacról, a kampányokról, a médiacsatornákról, az ügynökségek szolgáltatásairól, a jövő évi büdzsékről és sok más húsbavágó kérdésről?

Részvételi díj: 28.000 Ft + áfa. (A részvételi díj a szakmai program mellett az étkezések és frissítők költségét tartalmazza, a parkolást nem.)


Programok Letöltöm PDF-ben

09:00-09:05 Előadás
Köszöntő Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

Köszöntő

09:05-09:15 Előadás
Miért vagyunk szomorúak, amikor meghalunk…és hogyan lehetnénk boldogok? Előadó: Braun Róbert (Lauder Business School)

Az „élethatékonyság” mérése.

09:15-09:30 Előadás
Tudjuk. Mérjük. Tesszük. Előadó: Somlói Zsolt (Mindshare Médiaügynökség Kft)

Az idei Hatékony kommunikáció napja a mérhetőséget hangsúlyozza. A megbízó joggal várja el, hogy minden elköltött forintról megtudja, mire ment el és mit hozott számára.

09:30-09:40 Előadás
Mérjük, merjük. Mérhető online kommunikáció a Wizz Air példáján keresztül. Előadó: Oszipovics Tatjana (Maximize)
Letölthető prezentáció - Oszipovics Tatjana

Miért van szükség mérésre? Mit mérjünk? Milyen a rossz cél, milyen a jó cél? Hogyan alakítja át a piacot ez a modell? Ez csak néhány abból a sok kérdésből, amit ma már nem lehet/ érdemes kikerülni. A célom pedig az, hogy bemutassam: a technológia a barátunk. A válaszokat és konkrét eredményeket a Wizz Air kampányain keresztül mutatom be.

09:40-09:50 Előadás
Tele, legyen szíves! Előadó: Eipl Vilmos (Vizeum Hungary)

A drága üzemanyagok korában mi alapján választunk töltőállomást? Kinek fontos csak az ár, és mennyi autóst érdekel a szolgáltatás is? Az OMV-vel közösen feltankoltunk tapasztalatokkal.

09:50-10:00 Előadás
A botmixertől az adatbázisig. Ford Fiesta 24 esettanulmány. Előadó: Mérő Ádám (Coca-Cola)

Egyedi kommunikációs megoldás egy rendhagyó problémákkal küzdő szektorban.Hatékonyság a médiamutatókon és az eladási adatokon túl. Hogyan kelthetünk feltűnést, és irányíthatjuk valamire az emberek figyelmét? Mit kérhetünk cserébe a közönségtől?

10:00-10:10 Előadás
„KÍVÁNCSI VAGYOK” – márkaépítés a Nikonnál Előadó: Kun Miklós (Mediacom Magyarország Kft.)

Vajon mennyit ér, ha van a kreatívban egy mém-szerű elem? Egy frappáns teszt, egy ügyes módszer és a megdöbbenés: a fogyasztói azonosulás a WOM motorja lett.

10:10-10:20 Előadás
Globálisan hatékonyan Előadó: Nyirő Nóra PhD (OMD Hungary)

Jaj, már megint egy “network request”! Te hányszor sóhajtottál fel így az elmúlt héten? Globális márka, globális partner, globális ügynökségi folyamatok hatékonyan? A M&M Global Award 2013 legjobb - nemzetközi - kampányindításért járó díj kulisszatitkai és tanulságai az OMD-től a Vodafone Reddel.

10:20-10:35 Előadás
Smart print: hirdetés az intelligens újságban Előadó: Szalai István (Canon Hungária Kft.), Tálosi Péter
Letölthető prezentáció - Tálosi Péter -Szalai István, Inkjet
Letölthető prezentáció - Tálosi Péter -Szalai István, Intellyprint

Dinamikus és interaktív tartalom a nyomtatásban. Például személyre szabott kereskedelmi kiadványok mérhető hirdetései.

10:35-11:00 Szünet
Kávészünet

Kávészünet

11:00-11:10 Előadás
Melyik csatát szeretnéd megnyerni? Előadó: Jobbágy Tamás (MEC)

A válság előtt még hallottunk olyanról, hogy “faltól-falig kommunikáció”, ahol az ügyfél mindenütt jelen volt és kommunikációs szinten mindent uralt a vásárlói döntési folyamatban, mert megtehette. Azóta sokat változott a világ, elsősorban a “digitális forradalom”, de a recesszió miatt is. Ma egy vásárlói döntés is máshogy születik meg, így érdemes elgondolkodni, hogy a hagyományos AIDA jellegű modellek elég hatékonyak-e, ha kommunikációt tervezünk? Mi az MEC-nél azt gondoljuk, hogy már nem, ezért találtunk ki egy új gondolkodásmódot és eszközt, mely jobban feltárja, hogy hol, kinek, mikor és milyen csatornán érdemes kommunikálni egy adott szegmensben, hogy azokra a csatákra tudjuk koncentrálni az erőinket, amelyek a legfontosabbak a fogyasztókért zajló háború megnyerésében!

11:10-11:25 Előadás
Out-of-Home: Innováció, Mérhetőség, Hatékonyság Előadó: Szelei Szilárd (JCDecaux Hungary)

Miért is érdemes az integrált kommunikációban a TV mellett az outdoort is használni?

11:25-11:45 Előadás
... mert a tudás érték! Előadó: Salamon Brigitta (Marquard Media)
Letölthető prezentáció - Salamon Brigitta

A Sanoma Media AdResearch Services, valamint a Brand Value Monitor kutatás legújabb eredményeinek bemutatása.

11:45-12:00 Előadás
Hetet egy csapásra Előadó: Papp Gábor (Jegymester Kft.)

Az integrált szerkesztőség előnye, hogy nem a szerkesztőségnek vannak rovatai, hanem a rovatoknak vannak szerkesztőségei. Az integrált tartalomelőállítás lényege, hogy több szempont is teret nyerhet. Technológiai kavalkád a megváltozott médiakörnyezetben. A Ringier mozgóképes tartalmainak fejlesztési irányai és gyakorlati tapasztalatok a Ringier TV Productions területéről.

12:00-12:15 Előadás
Tematikus televíziók hatékonysága Előadó: Faludi Péter

Konverziós case study.

12:15-12:30 Előadás
A spoton túl Előadó: Török Eszter (Sony Pictures Television Central Europe Kft.)

Együttműködések hatékonysági kérdései a non-spot területen.

12:30-12:45 Előadás
Hatékonyságnövelés szájmarketinggel Előadó: Sievert, Jens (ifwom)

A trnd (WOM) hatékonyabbá teszi a TV, sajtó, online és közösségi média kampányokat. Néhány konkrét példa.

12:45-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet

Ebédszünet

14:00-14:10 Előadás
Hiperlokális kommunikáció biztonságosan és költséghatékonyan Előadó: Incze Kinga (Mrs White Media Consulting-Whitereport)

Célzott kampány sokféle lehet – a helyi targetálás azonban az egyik legfontosabb, ha a pécsi, győri, debreceni eladásokat szeretnénk megtámogatni. A Goldfish-program - a Whitereport.hu és az Ipsos közös projectje - révén a hiperlokális, azaz városi szintű média- és pr-tervezés új lehetőségeket nyit a költséghatékony kommunikációra a helyi lapok, site-ok, tévék, rádiók és mozik médiafogyasztásának együttes feltérképezésével.

Milyen médiumban hirdessünk a nem facebookozó pécsi fiataloknak? Tényleg elérhető-e a pécsiek közel 80%-a egy hét alatt minőségi tartalommal? Tényleg vannak-e cápák a helyimédia-aranyhalak közt, és hogy tudunk általuk saját kommunikációs céljainkra nézve profitálni?

A pécsi Goldfish után ugyanez hamarosan a többi vidéki nagyvárosra is elérhetővé válik.

14:10-14:45 Előadás
Marketing Mood Barometer Előadó: Géczi Tamás (Inspira Research), Melles Katalin (Inspira Research)

A Médiapiac és az Ipsos közös kutatása idén is bemutatja napjaink marketingesének a ”robotképét”: milyen a marketingesek pozíciója és érdekérvényesítő képessége a vállalaton belül, mit gondolnak saját szerepükről, a piaci változásokról, a büdzsékről, a médiáról, az ügynökségekről, a jövő stratégiai kérdéseiről?

14:45-15:30 Fórum
Kerekasztal a marketingesről Résztvevő: Büttl Krisztián (Magyar Telekom), Grósz Judit (RTL Magyarország), Györke Zoltán (Lapcom Zrt.), Hajós Katalin (Rádió Bézs), Rózsa Iván Beszélgetésvezető: Bognár Tamás (PanMedia Western)

Kerekasztal a marketingesről