A hatékony kommunikáció napja 2014

2014. október 02. Budapest, Larus rendezvényközpont

A hatékony kommunikáció napja 2014

A reachen innen és túl

A (média)piac folyamatosan változik, ám az alapvető célok nem: üzeneteinkkel pontosan és költséghatékonyan akarjuk elérni a megcélzott fogyasztókat, úgy, hogy eladást generáljunk, miközben a márkánkat is építjük. A Médiapiac és partnerei immár 11. alkalommal találkoznak, hogy egy kora őszi napon marketingkommunikációról, médiacsatornákról, tervezésről és hatékony kampányokról beszéljenek. A változó témák mellett egy valami évek óta változatlan: előadóink nem elméleti kérdéseket boncolgatnak, hanem gyakorlati, működő tudást osztanak meg a közönséggel.

A Médiapiac és az Ipsos közös kutatása alapján megismerjük a marketinges aktuális ˝robotképét˝: a márkatulajdonosok 2014 őszén mit gondolnak a piacról, a marketing szerepéről, az ügynökségek szolgáltatásairól, a büdzsékről és más, a jövő évünket alapvetően befolyásoló tényezőkről. Első kézből hallunk a médiapiac átrendeződéséről, az egyes eszközök működéséről és konverziós képességéről, végül pedig a magyar piac vezető ügynökségei mutatják be az elmúlt hónapok legjobban teljesítő kampányait.

Részvételi díj: 28.000 Ft + áfa. (A részvételi díj a szakmai program mellett az étkezések és frissítők költségét tartalmazza, a parkolást nem.)

Regisztráció a konferenciaoldalon található jelentkezési lap kitöltésével. Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: a rendezvény előtt 8 vagy több nappal 100%, a rendezvény előtt 4-7 nappal 50%. A rendezvényt megelőző 3 napon belül lemondást már nem tudunk elfogadni, de a jelentkező a részvételi lehetőséget más személyre átruházhatja.


Programok Letöltöm PDF-ben

09:00-09:10 Előadás
Néhány gondolat a hatékonyság jegyében Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.), Urbán Zsolt (Magyar Reklámszövetség)

Reklám és gazdaság.

09:10-09:40 Előadás
Így látja a CMO Előadó: Géczi Tamás (Inspira Research), Melles Katalin (Inspira Research)

A Médiapiac és az Ipsos idén is megkérdezte a marketingeseket, mit gondolnak a piacról, a szakmáról, a büdzsékről, az innovációról és sok más létfontosságú kérdésről. A Marketing Mood Barometer 2014-es kutatásának főbb tanulságai.

09:40-09:55 Előadás
Content & connections Előadó: Kun Miklós (Mediacom Magyarország Kft.)

A médiaszereplőkhöz hasonlóan a médiaügynökségek is keresik a jövő sikeres üzleti modelljét. A Mediacom szerint az ügynökség ne pusztán kommunikációtervezésben gondolkodjon, hanem a márka üzleti növekedéséhez is legyen képes hozzájárulni. A szimpla kommunikációtervezésen túlmutat az is, hogy a tartalom központi elemmé válik, és nem szűkül le egy rövid kampány üzenetére. Az új stratégia 52 piacon jelenik meg egyszerre.

09:55-10:10 Előadás
Átrendeződés a magazinpiacon? Előadó: Pintye László (Central Mediacsoport)

Az előadás áttekinti a hazai magazinpiacot érintő változásokat, a tulajdonoscseréket, a névváltozásokat, az erőviszonyokat, és a szegmens teljesítményét. A prezentáció leszámol a magazinokat értintő leggyakoribb téveszmékkel, egyúttal rávilágít arra, hogy a  print magazinok a jövőben is fontos elemei lesznek a médiamixeknek, és a hatékony kommunikációnak.

10:10-10:25 Előadás
Brand reach vs napilap reach Előadó: Györke Zoltán (Lapcom Zrt.)

Brand reach vs napilap reach, a Lapcom példája alapján.

10:25-10:40 Előadás
A hirdetés életre kel Előadó: Kiss Levente (Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft)

Májustól - Magyarországon elsőként -  a PLT vezette be a napilapos piacra az interaktív valóságot (Augmented Reality). A LARA nevű applikációval és egy okostelefon/tablet segítségével életre keltik a hirdetéseket (akár videóval vagy 3D animációval), így a megrendelő érdekesebbé tudja tenni a hirdetését, valamint több információt tud eljuttatni az olvasókhoz. Ez a megoldás  érdekes integráció a print és a rohamosan fejlődő digitális technika között.

10:40-11:05 Szünet
Szünet
11:05-11:20 Előadás
Intelligens újság: pontos szegmentáció, hatékony elérés Előadó: Kovács Tibor (Lapcom), Szalai István (Canon Hungária Kft.), Tálosi Péter

Az intelligens újság ma még épp olyan meglepő, mint a ’90-es években az internet. Beruházásigényes és ismeretlen. Akárcsak 20 éve, most is csak kevesen látják, hogy ez a jövő útja – a papír alapú nyomtatás számára mindenképp. Szegmentált, személyre szóló tartalom, az azonnali visszacsatolás lehetőségével, de kézzel fogható megjelenésben, alacsonyabb példányszám mellett is növekvő bevétellel.

11:20-11:35 Előadás
Digitális, meg nem is! Előadó: Lencsés-Tóth Dávid (Marquard Media Magyarország Kft.), Óhidi Zsuzsanna (Marquard Media)

Egyedülálló célcsoportok, platformhoz alakított tartalmi fejlesztések a Marquard Médiánál.

11:35-11:50 Előadás
Mindenki mindenkivel – Az igazi cross platform Előadó: Csikesz Erika (TV2 Média Csoport Zrt.)

Esettanulmány: egy szponzorfinanszírozott produkció, melyben a csatorna, egy pénzintézet és egy online tematikus portál együttműködéséből születik a tartalom – ami aztán a képernyőn, a közösségi médiában és online gyűrűzik tovább, miközben nyereményjátékkal, CSR-aktivitással további szereplőket és felületeket vonnak be.

11:50-12:05 Előadás
Vajon miért használják az online cégek a tematikus televíziókat? Előadó: Faludi Péter

Az Atmedia tévécsatorna-portfolio konverziós hatásainak bemutatása egy esettanulmányon keresztül.

12:05-12:20 Előadás
In medias OOH Előadó: Izsák Miklós (JCDecaux Hungary Zrt.)

Mire jó az Out of Home? Hogyan kommunikáljunk hatékonyan, és kommunikációnk hogyan legyen integrált része a városképnek? Egy lényegre törő és őszinte előadás az OOH valódi erejéről.

12:20-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:15 Előadás
Word-of-Mouth Marketing a gyakorlatban Előadó: Palotai Zoltán (trnd Central Eastern Europe Kft.)

A konferencia résztvevői az előadás során ízelítőt kapnak a Word-of-Mouth Marketing gyakorlati alkalmazásából. Így az elméleti ismereteken kívül azt is megtapasztalhatják, hogy milyen  mechanizmusok működnek egy-egy kampány során, mi motiválja a résztvevőket a termékminták és az információk továbbadásában, milyen módon ismerik meg és adják tovább a környezetük véleményét a termékről/márkáról stb. Az előadás így nem csak elméleti ismereteket nyújt, de a WOM gyakorlatába is bepillantást enged.

14:15-14:30 Előadás
Viasat6 - parapremierek Előadó: Dóczi Melinda (Viacom), Kabai Júlia (Kantar Media)

Esettanulmányunkban egy olyan sikeres kampányt mutatunk be, amiben a leginkább reklámkerülő célcsoportot, a fiatal férfiakat kellett megszólítanunk és motiválnunk, hogy nézzék a VIASAT6 hétköznap esténként induló új sorozatait. A nagy elérésű eszközök mellett online jelentünk meg tematikus oldalakon, és bár az ütős kreatívot több kiadó is visszautasította, mégis sikerült egy olyan jól célzott integrált kampányt összeállítanunk, amivel sikerült a csatorna átlagos esti műsorsávjainak nézettségét megtripláznunk.

14:30-14:45 Előadás
Erste jelzáloghitel Előadó: Ádám Vera (MEC), Lovas Tamás

Esettanulmány.

14:45-15:00 Előadás
Hipernetezz.hu esettanulmány Előadó: Kovács Dóra (PHD Hungary), Mondvay Dániel (Telenor)

Hogyan válhat egy egyszerű ajánlat élménnyé? Hogyan motiválható több ezer ember két hónapon át? Mitől válik egy celeb szerethetővé? Tények és kulisszatitkok a Telenor Hipernetezz.hu kampányáról a Telenor és PHD közös előadásában.

15:00-15:15 Előadás
Fiatal célcsoport elérése komplex kampánnyal Előadó: Simon Attila (Café Design), Szilágyi Erika (Auchan)

Arnold, Oszkár és a matricagyűjtő album

15:15-15:30 Előadás
Mondelez - belVita Előadó: Hornok Attila (Carat)

Reach’n Tool-i gondolatok a Mondelez új belVita márka-kommunikációjával kapcsolatban.

15:30-15:45 Előadás
Jófogás - háztól házig Előadó: Lukács Viktória (Mindshare), Palocsay-Zubor Géza (Schibsted Classified Media Hungary Kft.), Szabó Erik (Okego Kft.)

Esettanulmány: Jófogás-kampány.

15:45-16:00 Előadás
Hatékonyan = célzottan, a non-szpot felületeken is Előadó: Nagy László (Havas Media Hungary)

Az előadó a Hyundai szponzorációs kampányán keresztül mutatja be, hogy csak kábelcsatornákat használva, a hirdető profilja szerint szűrt műsorok támogatásával hogyan tudta hatékonyan segíteni a kívánt üzleti eredmények elérését.