Digitália 2013

2013. szeptember 10. Larus rendezvényközpont, Budapest

Üzlet a digitális térben

A technológia és a médiaipar metszéspontjában forradalom zajlik, de legalábbis folyamatos, jelentős mértékű változásnak lehetünk tanúi. Egyre több a felület, a kommunikációs csatorna, az interakciós terep, s ezzel megnő a figyelmet eltérítő "zajforrások" mennyisége és hangereje. Miközben úgy tűnik, a márkatulajdonosok és fogyasztók kapcsolatteremtésének célja alapvetően ugyanaz, mint a digitális forradalom előtt, az üzenetek célba juttatásának módja, a párbeszéd lehetőségei gyökeresen átalakultak. A márkatulajdonosok, ügynökségek, tartalomgyártók s maguk a fogyasztók sem hanyagolhatják el azokat a "héjakat" (közösségit, technológiait…), amelyek lehámozhatatlanul a piac köré nőttek.

Ebben a kommunikációs közegben felértékelődnek az értelmes és tartalmas, a lényegre fókuszáló beszélgetések. Éppen ezért a Digitália sem kívánt zajt kelteni, mindenről és mindenkinek szólni. Digitális konferenciánk azokra a trendekre fókuszál, amelyek a piacot aktuálisan foglalkoztatják, amelyek ma, holnap és az elkövetkező néhány évben kihívást és/vagy kitörési pontot jelentenek. Fontosnak tartjuk emellett a piaci edukációt, és nagy örömmel látjuk, hogy ezt egyre többen gondolják hozzánk hasonlóan, elfogadva egyúttal a piacépítéshez elengedhetetlen azon tételt, hogy tanulni nem szégyen, hanem a jelen piacon az egyetlen lehetséges fejlődési út.

Az, hogy az ügyfelek milyen lehetőséget és potenciált látnak "Digitáliában", nagyban azon múlik, hogy miként látja önmagát a piac. Sok éven át "rocket science"-ként pozicionálta magát a digitális piac, ami egy ideig építette, szépítette az üzletet, mára azonban gátjává válik a további, egészséges bővülésnek. Éppen ezért a konferencia plenáris részében azzal próbálkozunk, hogy helyére tegyük a digitális piac (ön)képét.

Délután három szekcióban kínálunk tartalmat látogatóinknak. Már önmagában üzenetértéke van annak, hogy hangsúlyosan külön szekcióban foglalkozunk a digitális tér és a márkaépítés, illetve a digitális tér és az értékesítés kapcsolatával. Előbbi kapcsán idén a videóra fókuszálunk, mivel e téren látjuk a legjelentősebb változásokat. Külön öröm számunkra, hogy a harmadik szekció, amely a big datával foglalkozik, a DIMSZ-szel szoros együttműködésben valósul meg.

 

Részvételi díj: 28.000 Ft + áfa

Early Bird Fee augusztus 25-ig: 20.000 Ft + áfa

 

A részvételi díj a konfereciaprogram mellett az étkezések és a frissítők költségeit tartalmazza.

 


Programok Letöltöm PDF-ben

09:00-09:05 Előadás
Bevezető gondolatok Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.), Török Diána (Neo Interactive)

Néhány gondolat a napi program elé.

09:05-09:10 Előadás
09:10-09:30 Előadás
Stratégia és üzlet a digitális világban Előadó: Grósz Judit (RTL Magyarország)
Letölthető prezentáció - GroszJudit_Digitalia13

Soha el nem képzelt mennyiségben törnek ránk az új informatikai eszközök és szolgáltatások. Röpködnek az új buzzwordok: big data, modern alkalmazás, felhő stb. Mit jelent mindez számunkra? Melyikre figyeljünk? Mindezt persze nagyon nehéz 15 percben összefoglalni, de talán sikerül demisztifikálni néhány informatikai trendet.

09:30-09:40 Előadás
HR-kihívások Előadó: Nagy Andrea. (Magyar Telekom Nyrt.)

Digitáliában a HR szerepe is átalakul. Az előadás arról szól, milyen mértékben nyernek teret a vállalatoknál a digitális eszközök, hogyan képezik a munkatársakat az új eszközök, eljárások alkalmazására, a digitális ismeretek mennyire fontosak az új munkatársak felvételénél, milyen tudással érkeznek a jelöltek az oktatásból.

09:40-10:00 Előadás
Digitális önkép Előadó: Dunai András (Central Médiacsoport Zrt.)
Letölthető prezentáció - DunaiAndras_Digitalia13

Médiapiac és technológia határán.

10:00-10:20 Előadás
A digitális kereskedelem szerepe a digitális fogyasztók életében Előadó: Csurgó Balázs (Havas Worldwide Budapest)
Letölthető prezentáció - CsurgoBalazs_Digitalia13

Hogyan változnak a vásárlási szokások a digitális kereskedelem fejlődésével? Vagyis inkább hogyan változik a digitális kereskedelem a digitális fogyasztó fejlődésével? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a Havas Worldwide nemzetközi kutatásából, amelyet a világ 31 országában végeztek el, több mint 10.000 embert megkérdezve.

10:20-10:40 Előadás
Túl a technológián, azaz a digitális helye a marketingben Előadó: Székely Szabolcs (CoreDigital)
Letölthető prezentáció - SzekelySzabolcs_Digitalia13

Az előadás azt járja körbe, hogyan illeszthető be a digitális a klasszikus marketinges gondolkodási és tervezési struktúrákba. Megmutatja, miként épül be a digitális a marketing mixbe, illetve digitális eszközökkel hogyan vezethető végig a fogyasztó az awareness - image - relevance - trial - repurchase - loyalty - advocacy márkaépítési útvonalon. Célja nem kevesebb, mint hogy a kütyükáoszból hátralépve, kialakítson egy régi-új közös nyelvet ügyfél és ügynökség között, ezzel segítve a senior marketingesek bevonódását a digitális tervezésbe, megnyitva az utat az offline és online tényleges integrációja felé.

10:40-11:00 Előadás
Világok Harca Előadó: Vernyik Imre (1080p Reklámügynökség)
Letölthető prezentáció - VernyikImre_Digitalia13

A digitális ügynökségek és divíziók kora-kétezres évekbeli harca a kompetenciáért és a piacrészért felfújta az online világ körüli lufit. Megközelíthetetlenné, specifikussá, picit érthetetlenné, távolivá tette azt a márkák nagy része számára. Akkor a szakma talán nem is tudta, hogy ezzel hosszú időre a „nice to have” fülledt börtönébe zárja e területet a marketingbüdzsék számára. Régóta itt az idő, hogy ezen változtassunk. Hogy lerántsuk a leplet a digitális médiát még mindig elfedő susmusról, hogy lekapargassuk a misztikum-mázat és feltűnjön Digitália mindenki számára befogadható valója. Erre teszünk egy kísérletet.

11:00-11:40 Fórum
Digitális. Üzlet.//Soós Gergely és drága barátai üzleti fókuszú beszélgetése Résztvevő: Bálint Viktor (BnL Growth Partners), Bánki Attila (Vermis Production), Kaszás Miklós Viktor (Look and Feel Kft.), Soós Gergely (Neo Interactive), Végvári Imre (MOSAIC Transformation Agency)
Letölthető prezentáció - Digitális. Üzlet

Rendhagyó kerekasztal-eszmecsere, amelyre a Neo Interactive alapítója beszélgetésvezetőként olyan szakmabeli barátait hívta meg, akik amellett, hogy profi és sikeres ügynökségi vagy marketinges szakemberek, egyben üzletemberek és üzleti vénájú szereplői a digitális piacnak.
A meghívottak:
Bálint Viktor, a Figyelő-csoport korábbi lapigazgatója, később a PwC marketing- és kommunikációs igazgatója, jelenleg az IND Group marketingigazgatója.
Bánki Attila, korábban head of digital a Grey-nél, majd digitális vezető az ACG-nél, jelenleg a Wunderman digitális account igazgatója, illetve saját cége, a Vermis szakértője.
Kaszás Miklós, a Dream Interactive társtulajdonosa, a Look&Feel online butikügynökség ügyvezető-alapítója.
Végvári Imre, a Mirai Interactive volt-társalapítója, később az azt felvásárló Arcus CEO-ja, jelenleg a Kürt Akadémia kitalálójaként annak kurzusvezetője, a TEDx Danubia szervezője, illetve a frissen alakult MOSAIC Transformation Agency társtulajdonsa.

11:40-11:55 Előadás
Jövőbe tekintés az IAB Hidetői Klubbal Előadó: Juhász Péter Tibor (Magyar Telekom), Tóth Gergely (Heineken Hungária)

Gondolatok a digitális jövőről, márkatulajdonosi oldalról, különböző szektorok praxisa alapján.

11:55-12:10 Előadás
A jövő orvoslása telekommunikációs szemszögből Előadó: Meskó Bertalan Dr. (Webicina Kft.)

A jövő orvoslása és egészségügye a telekommunikációs eszközök jövőjétől is nagyban függ. A digitalizálódás az orvoslást is hamarosan el fogja érni. Konkrét példák és globális trendek egy orvosi jövőkutató szemével.

//Az IAB Hirdetői Klub ajánlásával.

12:10-13:00 Ebédszünet
Ebédszünet