Digitália

2011. szeptember 15. Hotel Benczúr

Tartalomipari innovációk.

Innovatív digitális megoldások a médiaipar számára.

A hotel címe: 1068 Budapest, Benczúr utca 35. Megközelítés: 1-es metró, Bajza utcai megálló. A parkolás a Benczúr utcában fizetős, a közeli 56-osok terén (Felvonulási tér) ingyenes.

A részvételi díj 28 000 Ft + áfa. A részvételi díj az ellátást terhelő adókat és járulékokat is tartalmazza.


Programok Letöltöm PDF-ben

09:00-09:10 Előadás
Megnyitó Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

A napi program rövid ismertetése.

09:10-09:30 Előadás
Helyzetkép a magyar interaktív hirdetési piacról Előadó: Somogyi Endre (IAB Hungary, Magyar Reklámszövetség)
Letölthető prezentáció - Helyzetkép a magyar interaktív hirdetési piacról

Az interaktív hirdetési piac bemutatása a főbb szereplők kihívásain keresztül. Rövid kitekintés a média, az ügynökségi és a szolgáltatói szektor helyzetére. Mi a helyzet most? Mik a várakozások? Milyen a piac helyzete a régió más országaihoz viszonyítva?

09:30-09:50 Előadás
Okosít vagy butít a webvilág? Előadó: Pléh Csaba dr. (CEU Kognitív Tudományi Tanszéke)
Letölthető prezentáció - Okosít vagy butít a webvilág?

Tényleg kiterjeszti emberi kapcsolatainkat a web? Vajon az állandó hozzáférhetőség emberi előnyei mellett nem vezet-e kapkodáshoz, figyelmi zavarokhoz? Mi történik a többszörös feladatvégzésnél? Hogyan olvas az új weben felnőtt nemzedék? Mi is az a felszínesség, amely a webes olvasásban megjelenik? A hipertext hatékonyságának emberi tényezői.

09:50-10:20 Előadás
NRC-Médiapiac Kütyüindex Előadó: Molnár Judit (NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.), Sági Ferenc (NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.)
Letölthető prezentáció - NRC-Médiapiac Kütyüindex

Kicsi, trendi és okos. Mi az? Természetesen a kütyükről van szó, amelyek – ahogyan a legkisebb fiúk és leányok a mesékben – lassan legyőzik nagyobb testvéreiket. Közben pedig átalakítják használóik életét: velük vannak munkájukban, szabadidejükben, emberi kapcsolataikban. Mi a helyzet kütyüfronton Magyarországon? Hányan, hol és milyen kütyüket használnak, és hogyan változtatja ez meg szokásaikat? Erre adnak választ az NRC szakértői, akik előadásukban bemutatják az NRC-Médiapiac új kütyüindexét is.

10:20-10:40 Előadás
Aki keres, talál! Előadó: Boncsér Henrietta (Google), Perjés Tamás (Kantar Hoffmann)

Sokan beszélnek manapság a keresőmarketingről, ezen belül a mérhetőségről és a megtérülésről. De mi van a számok mögött? És milyen más rendszerben lehet mérni a kereső hatékonyságát? Hiszen a keresőhirdetés is egy ’touchpoint’, amelynek hatása összevethető egyéb online vagy akár offline touchpointok hatásaival. Mi a szerepe a keresőnek a vásárlási folyamat  során? Miként élik ezt meg a fogyasztók a hagyományos marketing hatékonyság értékelés tükrében (net promoter score, conversion index)? Ezekre az izgalmas kérdésekre válaszolnak az előadók egy, a TNS Hoffmann által a Google Magyarország felkérésére frissen végzett kutatás alapján.

10:40-11:00 Szünet
Kávészünet
11:00-11:20 Előadás
Okostelefon - az utolsó szög? Előadó: Dobó Mátyás (Magyar Telekom)
Letölthető prezentáció - Okostelefon - az utolsó szög?

Ha az asztali internet nem véreztette ki teljesen a kiadókat, a táblagépek és okostelefonok nagy eséllyel fognak további értékes perceket elrabolni a klasszikus média szereplőitől. Üljenek a felhasználók akár a TV előtt, akár a metrón vagy a konyhában a reggeli előtt, az okostelefonok ott vannak, hogy követeljék a nekik kijáró figyelmet, a rajtuk elérhető tartalmak kínálatban pedig már most versengenek az online világgal. Ez már nem játék, a médiacégeknek, legyenek print kiadók, vagy televíziós cégek, online szolgáltatásokat üzemeltető kiadók, be kell nyomulniuk erre a területre és erősségeiket kihasználva pozíciókat kell foglalniuk. Az előadás sikeres példákon keresztül megmutatja, hogy a médiacégeknek igen is van keresnivalójuk ezen a területen és komoly lehetőségek vannak az új mobil világban.

11:20-11:40 Előadás
Okostelefonos, táblagépes megoldások Előadó: Szabó Gergely (HVG Zrt.)

Miért (ne) vágjunk bele okostelefonra vagy táblagépre fejlesztésbe? Érdemes pontosan látni, hogy mire jók és mire nem jók ezek a platformok, és hogy mennyi pénzt és energiát érdemes ezekbe ölnünk. Pro és kontra érvek a smartphone- és tablet-fejlesztésekről…

11:40-12:00 Előadás
Egy lehetséges új kiadói modell Előadó: Németh György (Océ-Hungária Kft)
Letölthető prezentáció - Egy lehetséges új kiadói modell

Vajon az alacsony példányszámú, µzónás, vagy megszemélyesített lapkiadás lehetősége formálná át a hazai újságszakmát? De mennyibe kerülhet ez, és milyen megtérülésre lehet számítani? Egyáltalán, lehet-e stratégia az intelligens lapkiadás Magyarországon? Mindez milyen piaci lehetőséget teremtene? Az előadás sok elméleti és gyakorlati kérdést vet fel, amelyek megválaszolásához nem csak információkat, hanem konkrét - kézzel fogható – mintákat is ad.

12:00-12:20 Előadás
Digitális televíziózás és innovativitás? Előadó: Nyirő Nóra PhD (OMD Hungary)
Letölthető prezentáció - Digitális televíziózás és innovativitás?

A klasszikus tömegmédium, a passzív befogadási szituációt teremtő televíziózás és az innovativitás fogalma összekapcsolható, vagy kizárják egymást? Mikortól innovatív egy megoldás és kinek? Az előadás összekapcsolja a digitális televíziózást és a televízió piaci értéklánc szereplőit az innovatitivás szemüvegén keresztül.

12:20-13:20 Ebédszünet
Büféebéd
13:20-13:40 Előadás
Integrált tartalomgyártás Előadó: Kiss László (Russmedia/Észak-Magyarország, Eszak.hu)
Letölthető prezentáció - Integrált tartalomgyártás

A technológia száguld:a tartalom közlésének lehetőségei egyre bővülnek, de vajon a tartalomgyártás hogyan képes ezt követni? Hogyan lehetséges egy tartalomgyártó bázisról (lehetőleg hatékonyan) kiszolgálni többféle csatornát, más és más célcsoportokat? Összevonjunk, vagy szétszervezzünk, képezzünk kentaurokat, vagy legyünk specialisták? Egy regionális médium tapasztalataiban mint cseppben tenger megmutatkozik a szakma összes dilemmája. Generális recept nincs, de terápiák akadnak…

13:40-14:00 Előadás
Tegyük a helyére a közösségi médiát! Előadó: Dunder Krisztián (Growww Digital)
Letölthető prezentáció - Tegyük a helyére a közösségi médiát (video)!

A közösségi média fejlődése az elmúlt években felülmúlt minden elképzelést: a felhasználói számok százmilliós nagyságrendűek, a közösségi médiát érintő hírek folynak a csapból is, a facebook és társai hírfogyasztási és vásárlási (?) szokásaink formálójává válnak. Már nem csak a felhasználók, de a cégek (incl. médiapiac) egy része is facebook-függő. Így marad ez? Hogyan érheti el a közösségi média, hogy megkerülhetetlen maradjon hosszátávon? Elveheti vagy segíteni fogja az alkalmazáspiac és a mobil technológia a terjeszkedést? Mi lesz a webbel és a reklámbevételekkel?

14:00-14:20 Előadás
A digitalizáció hatása a reklámpiacra Előadó: Somlói Zsolt (Mindshare Médiaügynökség Kft)
Letölthető prezentáció - A digitalizáció hatása a reklámpiacra

Új hirdetési formátumok, megközelítések, megoldások. A büdzsék várható átrendeződése.

14:20-14:40 Szünet
Kávészünet
14:40-15:30 Fórum
Bennszülöttek és bevándorlók a digitális médiában (szemlélet, cégkultúra, átállás) Résztvevő: Dobó Mátyás (Magyar Telekom), Kiss László (Russmedia/Észak-Magyarország, Eszak.hu), Somlói Zsolt (Mindshare Médiaügynökség Kft), Tálosi Péter Beszélgetésvezető: Török Diána (Neo Interactive)

Szemlélet, cégkultúra, átállás.