Kutatás 2012

2012. március 21. Tapolca, Hotel Pelion

A Kutatás 2012 konferencia célja a hazai piackutatási szakma bemutatkozása és képviselete.

A Kutatás 2012 konferencia célja a hazai piackutatási szakma innovációinak és legújabb trendjeinek bemutatása.

A konferencia előadói gyakorlati példákon keresztül mutatják meg, hogy a szakma milyen innovatív eszközökkel, módszerekkel, megoldásokkal képes megfelelni a megváltozott elvárásoknak, miért éri meg 2012-ben is piackutatásba befektetni az ügyfeleknek. Az előadásokat és fórumokat ügyfelek, piackutatók, tanácsadók, valamint a szakmai szervezetek képviselői tartják.

A Kutatás konferenciával párhuzamosan rendezzük Tapolcán a Médiapiac 2012 konferenciát is. Az átjárás valamennyi résztvevő számára biztosított. A Kutatás konferencia megszervezésében partnerünk, társzervezőnk a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.

 

 

Részvételi díjak:

Konferencia és ellátás szerdán 42 000 Ft + áfa

Szállás, vacsora, programok 24 000 Ft + áfa

Konferencia és ellátás csütörtökön 34 000 Ft + áfa

A részvételi díj az ellátást terhelő adókat és járulékokat is tartalmazza.

Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: február 29-ig 100%, március 7-ig 50%. Március 8-tól visszatérítésre nincs lehetőség, de a megrendelt szolgáltatás más személyre átruházható.


Programok Letöltöm PDF-ben

10:00-12:00 Előadás
Plenáris ülés

A Kutatás 2012 és vele párhuzamosan zajló Médiapiac 2012 megnyitója közös. A plenáris ülés részletes programja itt található.

A két konferencia programja délután külön folytatódik.

12:00-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:10 Előadás
Innovatív piackutatás Előadó: Kertész Balázs (Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.)

A szekció programjának ismertetése.

14:10-14:30 Előadás
Instant, Integrált, Innovatív – termékfejlesztés hatékonyan Előadó: Bán Csilla (Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.), Gál Erika (Budapest Bank Nyrt.)
Letölthető prezentáció - Instant, Integrált, Innovatív – termékfejlesztés hatékonyan

Szemkamerás módszertan integrációjának bemutatása klasszikus kutatási feladatba, amelybe kivételes módon a megbízó belső ügyfeleit is sikerült bevonni.

14:30-14:50 Előadás
Automatikus, kutatás nélküli web-usability Előadó: Báder Szabolcs (Conversion Experts)
Letölthető prezentáció - Automatikus, kutatás nélküli web-usability

Az előadó kvantitatív kutatási módszerek alkalmazásával mutatja be az automatikus web-usability kutatásokat és azok az eredményeit, a hazai piacon elérhető automatikus kutatások előnyeit és hátrányait, használhatóságát.

14:50-15:10 Előadás
Online követés – online tracking vizsgálatok tapasztalatai Előadó: Sági Ferenc (NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.)
Letölthető prezentáció - Online követés – online tracking vizsgálatok tapasztalatai

Egyre több tracking-vizsgálat kerül át az internetre, és fut online kérdőíveken. Az előadás esettanulmányok és konkrét példák segítségével mutatja be az online-ra való áttérés tapasztalatait.

15:10-15:30 Előadás
Insight-tól a polcokig – Innovációs marketingkutatás NPD-projektek támogatásáért Előadó: Katona Szabolcs Dr. (Brainexpress Innovation)
Letölthető prezentáció - A torkán ragadta meg...
Letölthető prezentáció - Insight-tól a polcokig – Innovációs marketingkutatás NPD-projektek támogatásáért

Fogyasztói igények hatékony integrálása a termékfejlesztési folyamatokba, új típusú, innovációs marketingkutatási megközelítés etnográfiai módszerek ötvözésével. Hogyan tárnak fel új igényeket és lehetőségeket saját környezetükben a célközönség tagjaiból rekrutált „Szegmens Ügynökök”? Hogyan születnek termék- és márkakoncepciók trend-tracker és kreatív fogyasztók egész napos alkotói workshopjain?

15:30-15:50 Előadás
Való élet – digitális világ, avagy hogyan viselkedünk a digitális világban Előadó: Orbán Gábor (TNS Hoffmann)
Letölthető prezentáció - Való élet – digitális világ, avagy hogyan viselkedünk a digitális világban

A TNS 60 országban, 72.000 embert kérdezett meg arról, mit is csinálnak a digitális világban. A kutatás a viselkedéseket és az attitűdöket méri fel és ezen keresztül mutatja be, milyenek is vagyunk, amikor online élünk. Mivel foglalkozunk, mit milyen platformon érünk el, és legfőképpen hogyan kerülünk kapcsolatba a különböző márkákkal. A kutatás 2011-től magyar adatokkal is elérhető.

 

15:50-16:20 Szünet
Kávészünet
16:20-16:40 Előadás
Kenyérre kent fogyasztó - avagy a Vénusz margarin esete a virtuális valósággal. Előadó: Gergely Ferenc (Cognative Piac- és Közvéleménykutató Kft.)
Letölthető prezentáció - Kenyérre kent fogyasztó - avagy a Vénusz margarin esete a virtuális valósággal.

Miként becsülhető meg egy termék piaci sikere, amikor az még csak ötlet szintjén létezik? Miként segíthet mindebben a virtuális valóság és a 21. század technológiája a hagyományos piackutatás eszköztárával ötvözve? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Cognative, amely 2011-ben a Vénusz margarin fogyasztói előtesztjét végezte, s melynek eredményei alapján véglegesítődött a tavaly bevezetett termék marketing mixe.

16:40-17:00 Előadás
Hová tűntél, válaszadó? Előadó: Kozarek Andrea (SAKKOM Interaktív marketingkommunikáció és pr ügyn), Sütő Anna (KutatóCentrum)
Letölthető prezentáció - Hová tűntél, válaszadó?
Letölthető prezentáció - Sütő Anna előadása (prezi)

Válaszadói hajlandóság bemutatása az egyes demográfiai csoportokban. Research on research statisztikai elemzések és motivációs technikák az egyes demográfiai csoportokban. A kérdőív hossza nagyban befolyásolja a válaszadói hajlandóságot, így egyre inkább elterjedőben vannak a villámkutatások, ahol egy ügyfélnek több, rövidebb felmérést végzünk (vs egy hosszút).

17:00-17:20 Előadás
„Beteg-beszéd” Előadó: Kiss Katalin (Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.)
Letölthető prezentáció - „Beteg-beszéd”

A web2.0 elterjedésével folyamatosan nő a betegek által generált tartalmak száma a magyar neten is. Egyrészt érdekes, hogy milyen kérdésekben kérik az orvosok segítségét, másrészt a hozzászólásaikban saját tapasztalataikat, véleményüket is megosztják. Magyarország második legnagyobb, napi átlag 50 ezer egyéni látogatót számláló egészségportálja, a www.webbeteg.hu regisztrált felhasználói által generált tartalmak demográfiai háttérváltozókat is alkalmazó elemzését, annak eredményeit, esetleges jogi, etikai kérdéseit mutatjuk be az előadás során.

17:20-17:40 Előadás
A felnőttkorba lépő digitális fogyasztó Előadó: Bacher János (GfK Hungária)
Letölthető prezentáció - A felnőttkorba lépő digitális fogyasztó

Semmi nem változtatott ilyen rövid idő alatt annyit a fogyasztási szokásokon, mint a digitalizáció. A technológia rohamléptekben fejlődik, de vajon milyen hatással van ez a fogyasztóra? Mennyire követik fogyasztási szokásaink a lehetőségeket, egy év alatt is tetten érhetőek-e a változások, illetve a piackutatás milyen módszerekkel tudja támogatni a digitális fogyasztó megismerését?

17:40-18:00 Előadás
Social media meets market research – Why are research communities the next big thing Előadó: Dinko Svetopetric (Mrevolution)
Letölthető prezentáció - Social media meets market research – Why are research communities the next big thing

Benefits of private online communities for clients, members and research organizations. Opportunities they bring and limits they have if compared to traditional market research.

18:00-18:20 Előadás
Adatbányászat Előadó: Pintye János (MKB Euroleasing)

MKB Euroleasing