Kutatás 2013

2013. április 09. Tapolca, Hotel Pelion

Ügyfélközpontú kutatás

Mi jellemzi majd a piacot 2013-ban? Van néhány olyan trend, amelynek továbbélésén nem lepődnénk meg. Ilyen a marketing és piackutatási büdzsék továbbnyirbálása, az in-house kutatások elterjedése, a közösségi média mint kutatási felület és adat felértékelődése, az adat- és hálózatkutató cégek, az egyedi és innovatív kutatás-módszertani próbálkozások elszaporodása. A kutató ügynökségek próbálnak kitűnni, újítani, túlélni. De mégis, mit diktál a piac?

Idei rendezvényünkön a megrendelőké a főszerep. Előadóink jelentős magyar és nemzetközi vállalatok kutatás-fogyasztói. A közönség első kézből hallhat a piackutatással kapcsolatos elvárásokról, igényekről, vállalati reakciókról.

Többek között előadóink lesznek a Magyar Telekom, a Szerencsejáték Zrt., a Tesco, az OTP, a Teva, a Sanoma, a Next Wave Europe, a Ringier, a Shopline vezető kutatói, kutatásfogyasztói.

A Kutatás 2013 konferencia szervező partnere a Szinapszis.

A Kutatás 2013 konferenciával párhuzamosan megrendezzük a Médiapiac 2013 konferenciát is, átjárási lehetőséggel.

 

Részvételi díjak:

Konferencia és ellátás kedden 45 000 Ft + áfa

Szállás, vacsora, programok 25 000 Ft + áfa

Konferencia és ellátás szerdán 35 000 Ft + áfa

Early Bird Fee: 20 % kedvezmény a február 28-ig megrendelt és kifizetett szolgáltatásokra.

Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: március 8-ig 100%, március 22-ig 50%. Március 22. után visszatérítésre nincs lehetőség, de a megrendelt szolgáltatás más személyre átruházható.


Programok Letöltöm PDF-ben

10:00-12:40 Előadás
Plenáris ülés

A Kutatás 2013 és a vele párhuzamosan zajló Médiapiac 2013 megnyitója közös. A plenáris ülés részletes programja itt található.

A két konferencia programja délután külön folytatódik.

12:40-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:10 Előadás
Szekció megnyitó Előadó: Kertész Balázs (Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.)

Nyitógondolatok az ügyfélközpontú kutatásról.

14:10-14:30 Előadás
Átütő innováció: a kihívás kívülről érkezik Előadó: Bitter Brunó (Next Wave Europe Kft.)
Letölthető prezentáció - Bitter_Bruno_Kutatas13

Egyre több olyan innovációnak lehetünk tanúi, ahol az innovátor képes megakasztani, felborítani egy-egy iparág megszokott rendjét és teljesen új modellt hoz az átformált piacra. Ezek az átütő innovációk mindig kis körökből, az iparágon kívülről érkeznek. Az üzlet megszokott menete, a szakma régi rendje napjainkban megakadóban van a piackutatási iparban is, ugyanilyen külső kihívások miatt. Hogyan vegyük fel a ritmust, hogyan maradjunk versenyben?

14:30-14:50 Előadás
The value of market research in times of crisis. A case study Előadó: Patrick Bohl (Budapest Airport Zrt.)
Letölthető prezentáció - Patrick_Bohl_Kutatas13

Az előadás alapját egy példa nélkül állóan nagy adatfelvétel (50 ezer fős kutatás) képezi, amelyben az utas-mix bemutatásán túl az utasok véleményéről kapunk visszajelzést a repülőtéri szolgáltatásokkal kapcsolatban. A kutatásból nyert insightok elősegítették a Budapest Airport új légiközlekedési partnereinek bevonzását is.

14:50-15:10 Előadás
Mit és hogyan mérnek, kutatnak az internetes vállalatok? Előadó: Starcz Ákos (Shopline webáruház Nyrt.)
Letölthető prezentáció - Starcz_Akos_Kutatas13

Az internet megjelenése fenekestől forgatott fel mindent: egyik nap milliomosokat csinált diákokból, másik nap kíméletlenül söpört el megdönthetetlennek hitt üzleti modelleket és az azokat alkalmazó, évszázados múlttal rendelkező cégeket. Ebben a felgyorsult, turbulens világban minden ugyanaz, de minden kicsit más mint korábban volt: a mérés, piackutatás szerepe és formája is át/felértékelődött. Starcz Ákos előadásában ennek a gyorsan változó, új/régi világnak a sajátosságairól beszél és a legnagyobb hazai webáruház, a Shopline példáin keresztül világítja meg azt a kérdést, hogy mire is használják a kutatásokat a vezető online cégek.

15:10-15:30 Szünet
Kávészünet
15:30-15:50 Előadás
A kutatás szerepe a Szerencsejáték Zrt. piaci és fogyasztói információgyűjtési rendszerében Előadó: Dr. Katona Norbert (Magyar Marketing Szövetség), Zotter Judit (Kutatópont Kft.)
Letölthető prezentáció - ZotterJ_KatonaN_Kutatas13

Az előadás a kutatási cégek és az azok szolgáltatásait igénybevevő szervezetek kapcsolódásait mutatja be a Szerencsejáték Zrt. és a Kutatópont Kft. együttműködésének példáján keresztül. A prezentáció a hazai szerencsejáték-szolgáltató igényére épülő fogyasztói és piaci információs rendszer bemutatásra fókuszál.

15:50-16:00 Előadás
Egy vállalati kutató hétköznapjai Előadó: Máth András (Mediaworks Hungary)
Letölthető prezentáció - Math_Andras_Kutatas13

Az előadás egy vezető kutató, kutatási vezető tevékenységein, feladatain, bosszankodásain és örömein át mutatja be a médiacég igényeit kutatási szempontból.

16:00-16:20 Előadás
A kutató, mint tanácsadó az ügyfél szemével Előadó: Kovács Gusztáv Dr. (Teva Magyarország Zrt.)
Letölthető prezentáció - Kovacs_Gusztav_Kutatas13

Ügyféloldalon ma már a gyorsan áttekinthető, könnyen értelmezhető és ajánlásokat is tartalmazó kutatási anyagokra van szükségünk. Egyre inkább azokat a kutatókat preferáljuk, akik értik a problémát és tapasztalataikra, kiterjedt piacismereteikre támaszkodva segítenek a probléma megoldásában is: nem csak egy kutatási jelentést tesznek le az asztalunkra, de tanácsaikkal utat is mutatnak. Az igények adottak, azonban még mind az ügyfél, mind a kutatói oldal keresi a helyét.

16:20-16:40 Előadás
Big Data a CEMP-nél: Ident Előadó: Hargita Nándor (Emarsys), Ihász Ingrid (MEC Interaction)
Letölthető prezentáció - IhaszI_HargitaN_Kutatas13

Mire használható az online kiadóknál keletkező óriási adattömeg?

16:40-17:00 Előadás
Egy jó mérőszám már fél megoldás Előadó: Bagyánszki Éva (Insight Specialist)
Letölthető prezentáció - Bagyanszki_Eva_Kutatas13

A Tesco vezető kutatója azt a témát járja körbe előadásában, hogy a változó piaci környezetben is változatlanok az elvárások azzal kapcsolatban, hogy mire van igénye az ügyfélnek és mire nincs.

17:00-18:00 Fórum
És mit gondolunk mi? Résztvevő: Géczi Tamás (Inspira Research), Kertész Balázs (Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.), Perjés Tamás (Kantar Hoffmann)

Ügyfélközpontú kutatás a kutatóügynökségek szemével.

Támogatóink