Kutatás 2014

2014. március 19. Siófok, Prémium Hotel Panoráma

Kutatás

Kutatás: Jövő a jelenben

Harmadik születésnapját ünnepli a Kutatás konferencia, ahol immár hagyomány a széles értelemben vett piackutató szakma megjelenése, a kutatásokat használó marketingesek, vállalati kutatók és kutató ügynökségek részvétele.

A márciusi előadásokkal tiszta vizet szeretnénk önteni a pohárba.

Sokat hallani a jelentős nemzetközi kutatás-módszertani trendekről. Ismert, hogy az online kutatási közösségek az egyik leggyorsabban növekvő módszertani szegmens. Egyre elterjedtebb a mobiletnográfia, a virtuális vásárlás, az applikáció alapú kutatás és a neuromarketing, népszerű és továbbra sem magyarított kifejezés a big data és a gamification. A sor természetesen hosszú, csupa modern, izgalmas lehetőség a kíváncsi kutatók számára. Ám adódik a kérdés: a fejlett világban a kutató szakma által magasra emelt, és a kutatásvásárlók által valóban igényelt megoldások jelen vannak-e Magyarországon? Egyáltalán, miben különbözik a piackutatás kultúra itt és az etalonnak tekintett fejlett piacokon?

A Kutatás 2014 konferencia vezérgondolata a modern, előremutató, úttörő kutatási témák és módszertanok bemutatása, előadóink pedig tényleges magyarországi megvalósításokról és tapasztalatokról számolnak be.

A Kutatás 2014 konferenciával párhuzamosan megrendezzük a Médiapiac 2014 konferenciát is, átjárási lehetőséggel.

 

Részvételi díjak:

Konferencia és ellátás szerdán 45 000 Ft + áfa

Szállás, vacsora, programok 25 000 Ft + áfa

Konferencia és ellátás csütörtökön 35 000 Ft + áfa

Egg Fee: február 19-ig 25 % kedvezmény a részvételi díjból

Early Bird Fee: február 26-ig 15% kedvezmény a részvételi díjból

 

Az idei konferenciaprogramba nem iktattunk kávészüneteket, ugyanis a kávé, az ásványvíz, a rostos és szénsavas üdítők, a  rágcsálnivalók folyamatosan vendégeink rendelkezésére állnak.

Lemondást csak írásban fogadunk el. Visszatérítés lemondás esetén: március 1-ig 100%, március 10-ig 50%. Március 11. után visszatérítésre nincs lehetőségünk, de a megrendelt szolgáltatás más személyre átruházható.


Programok Letöltöm PDF-ben

09:30-12:15 Előadás
Plenáris program

A Kutatás 2014 és vele párhuzamosan zajló Médiapiac 2014 megnyitója közös. A plenáris ülés részletes programja itt található.

A két konferencia programja délután külön folytatódik.

12:15-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-14:10 Előadás
A konferencia megnyitása Előadó: Bán Csilla (Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.)

.

14:10-14:20 Előadás
Jövő a jelenben Előadó: Babocsay Ádám dr. (Saatchi and Saatchi)

Bevezető gondolatok.

14:20-14:40 Előadás
Online vagy mobil kutatás? Mindkettő! Előadó: Pintér Róbert Dr. (eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.)
Letölthető prezentáció - Pinter_Robert_Kutatas14

2014-ben indult Magyarországon az e-net online kutatási rendszere, amely jelenleg 15 ezer taggal rendelkezik. A platform a "hagyományos" online kutatásokon túl hamarosan mobil (okostelefonos) kutatásokra is alkalmas lesz. De vajon mire jó egy ilyen hibrid kutatási megoldás, miben jobb, mint egy csupán online rendszer és hol igényel további fejlesztéseket?

14:40-15:00 Előadás
Samsung SmartLab: hogyan alakítják a fogyasztók a mindennapi üzleti döntéseket Előadó: Erős M. Attila (Generali Biztosító Zrt.)
Letölthető prezentáció - Eros_M_Attila_Kutatas14

Samsung esettanulmányának középpontjában a SmartLab közösség áll, amelynek célja a széleskörű fogyasztói bevonódás és részvétel. Az online közösség önkéntes tagjai arra vállalkoztak, hogy véleményükkel és közreműködésükkel segítik a Samsung munkáját, így támogatva a napi üzletmenetet.

15:00-15:20 Előadás
Ció, ráció, migráció, emigráció - kutató kollégáink külföldön Előadó: Mészáros József (Cognative)
Letölthető prezentáció - Meszaros_Jozsef_Kutatas14

Milyen motivációkkal indultak útnak kollégáink? Megváltozott-e ez az értékkészlet, motivációs bázis a tapasztalatok hatására? Mik a hazaitól eltérő szakmai kihívások, amikkel találkoznak? Milyen tárgyi, szellemi környezetbe érkeztek, ezeket a jellemzőket hogyan értékelik?

15:20-15:40 Előadás
Merjünk nagyok, lenni: Lehet-e a kutató valódi stratégiai tanácsadó? Előadó: Koska Gábor (Added Value Paris)
Letölthető prezentáció - Koska_Gabor_Kutatas14

Az előadás azt tárgyalja, milyen új típusú elvárásokkal szembesül a kutató és a kutatási szakma a globális ügyfelek részéről. Az előadás gyakorlati példákon keresztül mutat be néhány olyan eszközt és folyamatot, amely segít a kutatási eredményeket a vállalati stratégiára valós hatást gyakorló információvá átalakítani.

15:40-16:00 Előadás
Láss, ne csak nézz. Szemiotikai elemzés a piackutatásban Előadó: Hoffmann Márta dr. (TNS Hoffmann)
Letölthető prezentáció - Hoffmann_Marta_Kutatas14

A szemiotika a jelek tudománya. A szemiotika eszköztárának segítségével survey technikák alkalmazása nélkül tárulnak fel a jelen és a jövő jelenségei az elemző számára.

16:00-16:20 Előadás
Ami új, az jobb is? Előadó: Pohl Zsuzsanna (Millward Brown Hungary Kft.)
Letölthető prezentáció - Pohl_Zsuzsanna_Kutatas14

Egy innováció önmagában nem jó vagy rossz, a kifejezés csak annyit sugall, hogy újdonság. A piackutatás területén az innovációk nagy része technikai, leggyakrabban az adatfelvétel hatékonyságára vannak hatással. Az újítások kapcsán a kutatónak kötelező feltennie a legtriviálisabb kérdést: vajon az innováció hoz-e előrelépést a megszerzett információ minőségében, vagy csupán hatékonyabban jutunk hozzá az adathoz. Az előadás az online kvalitatív kutatások tapasztalatai alapján járja körbe a fenti kérdéseket.

16:20-17:00 Fórum
Minőségbiztosítás a kvalitatív kutatásokban? Résztvevő: Ferenczhalmy Bálint (OTP Bank), Hoffmann Márta dr. (TNS Hoffmann), Jakab Áron (BellResearch), Kovács Ágota (Emerson), Pohl Zsuzsanna (Millward Brown Hungary Kft.) Beszélgetésvezető: Bán Csilla (Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.)

Kerekasztal-beszélgetés vállalati és ügynökségi kutatók részvételével a kvalitatív kutatások esetében szükséges és vállalható minőségbiztosításról és a Pixerről.

17:00-17:15 Előadás
Mit mond a GRIT? Előadó: Kertész Balázs (Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft.)
Letölthető prezentáció - Kertesz_Balazs_Kutatas14

A GRIT már-már etalonnak számító nemzetközi felméréssorozat a kutatási módszertanok alkalmazásáról. Az előadás a legfrissebb eredmények fényében veti fel a kérdést, mit alkalmazunk, alkalmaznánk mindebből Magyarországon.

17:15-17:50 Fórum
Mit mond a GRIT nekünk? Beszélgetésvezető: Babocsay Ádám dr. (Saatchi and Saatchi)

Az előadást követően szigorúan interaktív útkeresés: Miként látjuk az új, innovatív technológiákat hazai kutatóI szemszögünkből? Kinek az életébe és milyen mértékben szivároghatnak be az új megoldások? Milyenek az elvárások az ügyféloldalról? Vannak-e, várhatók-e külföldről vagy kis hazánkból érkező fenyegetések? A rövid előadást követően a közönségé a szó. Számítunk mindenki éber és aktív közreműködésére!

 

Támogatóink