Megújuló média (A hatékony sajtóhirdetés VII)

2010. október 06. Budapest, Ramada Plaza

Az immár hetedik alkalommal megrendezendő konferencia a sajtóhirdetés működését mutatja be kutatásokon, esettanulmányokon, kerekasztal-beszélgetéseken keresztül.


Programok Letöltöm PDF-ben

09:00-09:15 Előadás
Megújuló média Előadó: Kázmér Judit
Letölthető prezentáció - Merre tart a lapkiadás?

Merre tart a világ lapkiadása, milyen helyet foglal el ez az iparág napjaink médiavilágában?

09:15-09:35 Előadás
Hirdetési trendek Előadó: Tóth Orsolya (Inter Media Group Kft.)
Letölthető prezentáció - Médiastratégiai prezentáció

A világgazdaság "hivatalosan" túl van a válságon. De mi várható a médiapiacon itthon és külföldön?

09:35-09:55 Előadás
A fiatal fogyasztók életstílusa Előadó: Törőcsik Mária Dr. (Pécsi Egyetem)

Minden fiatal generációról megállapították az akkori felnőttek, hogy az problémás, aggodalmaskodtak az idősebbek, hogy mi lesz a világgal, ha "ezek"
felnőnek. Pedig mindig csak arról volt szó, hogy nem jobbak, nem rosszabbak az új fiatalok, hanem mások. A mai kor ennek kifejezésére, megmutatására kiváló terepet nyújt.
A fiatalok ma szcénákba, miliő-csoportokba, életstílus-csoportokba tartozóan elemezhetők leginkább. Ha ezeket ismerjük, akkor szólíthatjuk meg őket oly módon, hogy annak hatása is legyen. Az előadás a jellemző fiatalszcénákat, életstílus-csoportokat mutatja be plasztikus módon, empátiát keltően.

09:55-10:15 Előadás
Büntessük, vagy jutalmazzuk-e a kreatív sajtóhirdetéseket? Előadó: Torday Gábor (TBWA Budapest)
Letölthető prezentáció - Büntessük vagy jutalmazzuk-e a kreatív sajtóhirdetéseket?

Mit érdemel az a hirdetés, amely a kreativitás erejével maga is exkluzív, egyedi tartalmat generál az újság számára és leköti, szórakoztatja, elgondolkoztatja, stb… olvasóit?

Mit érdemel az a sajtóreklám, amely egyedi formájának, elhelyezésének, vagy egyéb különleges jellemvonásának köszönhetően ér el átlag feletti emlékezeti hatást és tetszést? A Makarenko Sales House szemléletmódja szerint pofonnal és körmössel kell „jutalmazni” a deviánsokat. De vajon mit gondol erről a „megújuló média” korának hirdetési vezetője?

10:15-10:45 Szünet
Szünet
10:45-11:00 Előadás
Tények és sztereotípiák az ingyenes lapokról Előadó: Koncz György
Letölthető prezentáció - Szuperinfó Országos hálózat

A prezentáció bemutatja, hogy nagyszámú és kellőképpen értékes olvasókhoz juthat el a hirdető az egyetlen egységes, ingyenesen terjesztett és hitelesen mért laphálózat lapjai révén. Keveset beszélünk róla, mert sztereotípiák vezérlik a döntéshozókat, tervezőket, de a számok azt mutatják, hogy ezeket a lapokat a magasabb státusú olvasók is forgatják.

11:00-11:15 Előadás
A magazin brandek jövője Előadó: Lipták Timea (Central Médiacsoport)
Letölthető prezentáció - A magazin márkák jövője
Letölthető prezentáció - Esquire - Augmented Reality
Letölthető prezentáció - iPad & Fly - Newsday promó

Gondolatok a nyomtatott és a digitális megjelenési formákról.

11:15-12:00 Fórum
Kerekasztal a médiafogyasztásról Résztvevő: Kázmér Judit, Koncz György, Lipták Timea (Central Médiacsoport), Torday Gábor (TBWA Budapest), Törőcsik Mária Dr. (Pécsi Egyetem) Beszélgetésvezető: Győri Adél (TNS Hoffman)

Egyre több médiatípus verseng a fogyasztók idejéért, figyelméért. Nyomtatott sajtó vs elektronikus média, szerkesztőségek vs civil újságírás, fizetős vs ingyenes megoldások, lineáris vs lekérhető tartalom. Kinek van/lesz hely a nap alatt?

12:00-14:00 Ebédszünet
Ebédszünet
14:00-15:00 Fórum
Kerekasztal a hirdetési piacról Résztvevő: Guttengéber Csaba (Atmedia), Kertesi Antal (Marquard Media), Kürti István (SvK Bt.), Miczinkó Katalin, Molnár Peggy (Pannon Lapok Társasága) Beszélgetésvezető: Tóth Orsolya (Inter Media Group Kft.)

Merre tart a hirdetési piac, melyek a fő trendek? Hogyan lehet hatékonyan márkát építeni, eladást ösztönözni? Hogyan épülnek be a közösségi médiás megoldások a hagyományos kampányokba? Ár, hatékonyság, megtérülés... Milyen megoldásokat kínálnak partnereiknek a médiavállalatok?