Smart Communication 2015

2015. október 13. Arena Mozi

Egy nap az okos kommunikációról.

Minden év őszén egy napot a hatékony kommunikációnak szentelünk. Ám gyakran azt tapasztaljuk, a "hatékonyság" értelmezése túlságosan szűkítő, sokaknak kizárólag a költséghatékonyság ugrik be róla.

A konferencia azonban ennél komplexebb értelmezésre törekszik. Azt kutatjuk a piaci szereplők segítségével, hogy mely tényezőktől válik a kommunikáció igazán okossá, és hogyan támogathatja az üzleti stratégiát? Miért és hogyan érdemes a kommunikációba fektetni? Mitől hatékony egy kampány, egy kommunikációs aktus? Jól optimalizált, működőképes, sallangmentes?

Idén is bemutatjuk a Marketing Mood Barometer kutatást, megnézzük, mit tehetnek az ügynökségek az okos kampányokért, az esettanulmányok előadói pedig azt mutatják meg konkrét kampányokban, hol jelenik meg az a "smart" elem, ami igazán hatékonnyá teszi a kommunikációnkat.

 


Programok Letöltöm PDF-ben

09:30-09:35 Előadás
Megnyitó Előadó: Szakács László (Grabowski Digital Kft.)

Néhány gondolat az okos kommunikációról.

09:35-10:05 Előadás
Így gondolkodtok ti - Marketing Mood Barometer 2015 Előadó: Géczi Tamás (Inspira Research), Melles Katalin (Inspira Research)

Immár negyedik alkalommal készítettük el a Marketing Mood Barometer kutatást. A cél: megtudni, hogy mi foglalkoztatja a vezető marketinges döntéshozókat, miben hisznek, és mely eszközöktől ódzkodnak, mit éreznek most és hogyan költenek jövőre? Az idei év is izgalmas eredményeket tartogat. Megtudhatjuk többek között, hogy mit gondolnak a márkatulajdonosok a piac bónusszal kapcsolatos kommunikációjáról, vagy hogy milyen arányban alkalmazzák az olyan eszközöket, mint a natív reklám vagy a programozott vásárlás?

10:05-10:30 Előadás
Hirdetői élboly az adatok tükrében Előadó: Mihálszki Zsuzsa (Kantar Media Kft.)

Kik a magyar reklámpiac legnagyobb hirdetői? Milyen piaci szektorokból kerülnek ki és hol költik el a pénzüket? Milyen helycserék és irányváltások jellemezték az elmúlt másfél évet? Trendek és érdekességek, amelyek a reklámköltési adatokból kiolvashatók.

10:30-11:00 Fórum
A megbízói oldal mondja Résztvevő: Beke Zsuzsa (Richter Gedeon Nyrt.), Grexa Liliána (MTVA) Beszélgetésvezető: Mező László (MediaCom Hungary)

A MMB 2015 kutatás tükröt tartott a marketingesek elé. Valóban magukat látták benne? Különböző iparágakban dolgozó marketinges vezetőket kérdezünk (felkérések folyamatban).

11:00-11:15 Előadás
7 adatban a médiapiac trendjeiről Előadó: Incze Kinga (Mrs White Media Consulting-Whitereport)

Transzparencia, tudás, driverek, pénz, piac, prognózis. Whitereport-adatok és -trendelemzés az átalakuló médiapiacról.

11:15-11:45 Előadás
Célok és eszközök Résztvevő: Kiss Levente (Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft), Lukács Csaba, Palincsár László (Team Red), Somlói Zsolt (Mindshare Médiaügynökség Kft) Beszélgetésvezető: Horváth Andrea (Vienna Life)

A délelőtt a marketingesről szólt. Ebben a kerekasztalban egy marketinges kérdezi a média és az ügynökségek képviselőit arról, ők miben tudják segíteni a megbízói oldal üzleti céljainak elérését.

11:45-12:00 Előadás
Stratégia és ügynökségi szakértelem Előadó: Kovács Zoltán (Dentsu Aegis Network Hungary)

Az ügynökségek szerepe az okos kommunikációban.

12:00-13:00 Ebédszünet
Ebédszünet
13:00-13:20 Előadás
Cannes Lions - a győztesek Előadó: Falvay László (Y and R Budapest)

A nemzetközi reklámipar elmúlt évének legjava. Tanulságokkal a magyar piac számára is.

13:20-13:35 Előadás
Az okos ember más kárán tanul Előadó: Mészáros Milán (trnd Central Eastern Europe Kft.)

A fogyasztók okosak. Sokkal okosabbak, mint sokan hiszik, és sokkal jobban tudják, hogy mire van szükségük. A kommunikációs és marketingszakma ennek ellenére a mai napig megpróbálja a fogyasztókra ráerőltetni ugyanazokat az üzeneteket, ugyanazokon a csatornákon, mint 10-15-20 éve. A világ változik, a fogyasztók változnak, itt az ideje hát, hogy a kommunikáció is változzon. Az okos fogyasztóhoz okosan kell az üzenetet eljutatni, amire a hagyományos csatornák egyre kevésbé képesek. Tanuljunk hát mások korábbi hibáiból ahelyett, hogy nem tanulunk a sajátunkból sem.

13:35-13:50 Fórum
Cross media innovatívan Előadó: Szendrei Szabolcs (Canon)

A Canon egy olyan megoldást mutat be, mellyel összekapcsolhatóvá és mérhetővé válik a személyre szóló nyomtatott és digitális kommunikáció. A kérdés, nem az, hogy melyik marad életben, hanem, hogy hogyan erősítik egymást. Az előadás keretében egy olyan megoldást vázolunk fel, mellyel kisebb ügynökségek, vagy akár ügyfelek maguk is elindíthatják többcsatornás kommunikációjukat, mellyel leadeket gyűjthetnek, kiemelkedő kreatív anyagokat készíthetnek és adaptálhatnak a lehető legegyszerűbben, és kommunikációjuk minden egyes elemét mérhetővé tehetik.

13:50-14:00 Előadás
Esettanulmány Előadó: Sós Beáta (K and H Bank)

K&H bank

14:00-14:10 Előadás
Yolo Világ Előadó: Farkas Péter (Carat Hungary), Gerendi Zsolt (Önszabályozó Reklám Testület)

Valóságshow a neten.

14:10-14:20 Előadás
B2B telekommunikációban okosan Előadó: Boros Benedek (UPC Magyarország Kft.), Nyirő Nóra PhD (OMD Hungary)

Mi az üzleti és marketing kihívás? B2B piacon közelebb kerülni a piacvezető Telekomhoz és bevezetni a UPC Business márkát. Mi a UPC Business válasza a kihívásra? Az UPC Business Nagydíj megalapítása és meghirdetése.  Mi az okosság és az eredmény? Ezt elmondjuk az előadásban.

14:20-14:30 Előadás
Márkaépítés és Z generáció Előadó: Varga Gábor Zoltán (Café Communications)

Mit tehet egy márka, ha már ma invesztálna a jövő fővásárlóiba? Befolyásolhatja egy mai tini márkánk sikerességét? Érzelmek, élmény és tartalom: kommunikáció és márkaépítés a Z generáció számára.

14:30-14:40 Előadás
Kommunikációs hatékonyság és üzleti sikeresség Előadó: Tóth István (MediaCom Magyarország Kft.)

Hatékony kommunikáció és üzleti sikerek. Ez minden marketinges vágya. De hogyan tudunk meggyőződni arról, hogy egy márka kommunikációja valóban megfelelően támogatja az üzleti célokat? Miként lehet növelni folyamatosan egy kampány hatékonyságát az üzleti sikerességet szem előtt tartva?

14:40-14:50 Előadás
Esettanulmány

Mindshare

14:50-15:00 Előadás
OLX - Egyedi content megoldások Előadó: Nagy László (Havas Media Hungary)

A 2014-es OLX kampány fő kihívását az jelentette, hogy egy 90% fölötti spontán márkaismertségű, gyakran látogatott weboldal névváltása sikeres legyen, és a névváltás után amilyen gyorsan csak lehet, már új márkaalapokon újabb és újabb célcsoportokat megszólítva, Magyarország legkedveltebb és legnagyobb általános apróhirdetési oldalává váljon. Találnunk kellett olyan nem hagyományos hirdetési formákat, amik segítenek a márkát kiemelni a különösen erős reklámzajból, amit a két piacvezető apróhirdetési oldal intenzív médiajelenléte teremtett, ugyanakkor képesek az oldalletöltési számok és az új hirdetések növelésére úgy, hogy a szpot GRP mértéke csökkentett a korábbihoz képest.