2017. október 20.

24.hu: Jóval többet fizethet a volt vezér az RTL-nek

A hírportál értesülései szerint a bíróság sokkal nagyobb összeg megfizetésére kötelezte az RTL korábbi vezérét a volt munkáltatójával szembeni perben, mint az korábban a sajtóban megjelent. Az összeg tetemes.

A pert Gerkens kezdeményezte, miután a tévétársaság 2015 elején szerződést bontott vele. Az eljárás keretében kölcsönösen követelt összegről először beszámoló Népszabadság tavaly arról írt, hogy közel egymillió euróra perelte be az RTL Csoportot a TV2 jelenlegi vezére, mert szerinte 2015-ben diszkriminatív módon mentették fel a posztjáról.

Az RTL pedig szintén egymillió eurós viszontkeresetet indított arra hivatkozva, hogy Gerkens megsértette szerződésében foglalt kötelezettségeit.

Az Index kedden arról írt, a bíróság az RTL-es ellenkereset több pontját elfogadva 120 millió körüli összeget ítélt meg a tévétársaságnak. Pénteken viszont a 24.hu meg nem nevezett iparági forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az összeg valójában 170 millió, mert az RTL többek között telefonszámlákat, éttermi számlákat, és stúdióbérlési túlfizetést is követelt a bíróságon a volt vezérigazgatótól. Az ítélet nem jogerős, tehát Gerkensnek jogában áll fellebbezni és másodfokra vinni az ügyet.

Idén először új helyszínen rendezik meg az Arc kiállítást

2018. szeptember 21.

Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon lesz megtekinthető az idei tárlat. Szeptember 21-étől október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.