2017. augusztus 29.

Csőre Gábor, a horgász

A jól ismert színésszel az Előadóművészi Jogvédő Iroda (ÉJI) készített interjút.

A mentalista, Agymenők, Bűbájos boszorkák, Dr. Csont, South Park, Gyilkos számok, Szex és New York, Trónok harca, csupán csak néhány sorozat, amelyben felcsendül Csőre Gábor jól ismert, kellemes tónusú orgánuma. Az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar szinkronszínészt mindennapjairól és sok egyéb mellett nyári elfoglaltságairól is kérdezte az iroda, többek között a horgászásai során szerzett élményeiről:

- EJI: Ön nagy horgász hírében áll. Mi volt eddig a legnagyobb fogása?

- CSG: Emlékeim szerint egy tizennyolc kilogrammos busa volt. Busát elvileg nem lehet horogra csalni, nekem véletlenül sikerült. A másik nagy fogásom egy tizenöt kilogrammos fekete tőkehal volt.

- EJI: A halakat csak kifogni szereti, vagy fogyasztani is?

- CSG: Gyakran eszem halas ételeket, kifejezetten szeretem. Az éves halfogyasztásom nyilván azért elmarad a bajaiakétól, de elég magas a magyar átlaghoz képest. Egyébként nálunk az egész család kedveli a halat. Múltkor például kislányom is sushit evett egy étteremben. Én is megkóstoltam, és ezúttal is nagyon ízlett, igazán finom volt.

A színész beszélt a nemrégiben neki ítélt Jászai Mari-díjával kapcsolatos vegyes érzéseiről is

„Félreértés ne essék, nagyon hálás vagyok az elismerésért, és köszönöm azoknak az embereknek, akik segítettek, hogy eljuthassak ideáig. Tény azonban az is, hogy ezt nem a kitüntetésért csinálja az ember. Akkor is ugyanennyi időt, energiát fektettem volna bele a munkában, és ugyanennyi áldozatot hoztam volna, ha soha nem kapok érte kitüntetést. Ugyanakkor az is igaz, hogy az évek során volt sok keserűség is, ezek a rozsdás szögek pedig díjtól függetlenül benne maradnak az emberben.” - válaszolta.

Csőre Gábor az ősztől Nyíregyháza mellett Budapesten, a Vígszínházban, illetve a Pesti Magyar Színházban lép fel, valamint előadóként idén is részese lesz a Magyar Nemzeti Galéria Textúra elnevezésű összművészeti programjának.


 

 

 

Idén először új helyszínen rendezik meg az Arc kiállítást

12 órája

Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon lesz megtekinthető az idei tárlat. Szeptember 21-étől október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.