2016. augusztus 05.

DiCaprio-filmet hoz a NatGeo

A National Geographic Channel világszerte műsorra tűzi a szívtipró filmjét – amely a globális felmelegedés problémájáról szól.

Az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista alkotásában arra keres választ, hogy a társadalom miként mentheti meg az eltűnés szélére került fajokat, ökoszisztémákat és őslakos közösségeket. Az emberi tevékenység ugyanis ma már a Föld legtávolabbi, legritkábban lakott tájain is súlyos károkat okoz, és felborította bolygónk klimatikus egyensúlyát. A műsor látványos felvételekkel támasztja alá az említett folyamatokat, és a gyakorlatban is megvalósítható módszereket kínál, melyek segíthetik Földünk megmentését.

A filmet DiCaprio az Oscar-díjas dokumentumfilmes Fisher Stevens, Brett Ratner és James Packer közreműködésével készítette, executive producer:Martin Scorsese. Az alkotásban az ENSZ békenagyköveti tisztét is betöltő Leonardo DiCaprio híres közéleti személyiségekkel és elkötelezett aktivistákkal beszélget arról, miként lehetne „kizöldíteni”, fenntartható módon átalakítani napjaink gazdasági rendszereit. Interjúalanyai többek között:Barack Obama, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Bill Clinton, az Egyesült Államok volt elnöke, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára, Ferenc pápa, valamint a NASA vezető kutatói.

A National Geographic hosszú ideje küldetésének tartja az emberek környezeti szemléletformálását – mondja a csatorna pénteki közleményében Courteney Monroe, a National Geographic Global Networks vezérigazgatója.

A National Geographic Channel tervei szerint a film mozibemutatójára 2016 októberében kerül sor New Yorkban és Los Angeles-ben, majd az alkotást a tévécsatorna világszerte, 171 országban műsorára tűzi. Hazánkban október 30-án, 21 órakor lesz látható.