2017. október 18.

Index: pert vesztett Gerkens az RTL-lel szemben

A hírportál értesülései szerint a 2015 óta folyó eljárásban – első fokon, nem jogerősen – a bíróság az RTL-nek adott igazat Dirk Gerkensszel szemben.

A pert Gerkens kezdeményezte, miután a tévétársaság 2015 elején szerződést bontott vele. Az eljárás keretében kölcsönösen követelt összegről először beszámoló Népszabadság tavaly arról írt, hogy közel egymillió euróra perelte be az RTL Csoportot a TV2 jelenlegi vezére, mert szerinte 2015-ben diszkriminatív módon mentették fel a posztjáról. Az RTL pedig szintén egymillió eurós viszontkeresetet indított arra hivatkozva, hogy Gerkens megsértette szerződésében foglalt kötelezettségeit.

Az Index szerint kedden a bíróság az RTL-es ellenkereset több pontját elfogadva egy jelentős, 120 millió körüli összeget ítélt meg a tévétársaságnak. A hírportál kereste mindkét felet, de egyikük sem reagált a hírre. A döntés első fokú, tehát Gerkens fellebbezhet. Két iparági forrásunk is megerősítette a hírportál értesüléseit.

Címkék: média

Idén először új helyszínen rendezik meg az Arc kiállítást

2018. szeptember 21.

Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon lesz megtekinthető az idei tárlat. Szeptember 21-étől október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.