2016. szeptember 02.

Lehet tűzvésszel kampányolni? Naná!

Erre adott példát blogján a Vienna Life Biztosító, elmondva néhány, kevesek által ismert rejtélyes történetet, egyben bemutatva a manapság elérhető legmeghökkentőbb biztosításokat.

Az apropó kézenfekvő: ma 350 éve tört ki a nagy londoni tűzvész, amelyben leégett a város négyötöde, hetvenezer embert fosztva meg otthonától.De ez volt a szikra egy másik eseménysorhoz is: egy Nicholas Barbon nevű közgazdász társaival ugyanis megalapította az első, tűzbiztosításokkal foglalkozó társaságot, amely kezdetben 5 ezer otthont biztosított. Hamarosan azonban elszaporodtak a hasonló cégek a szigetországban, majd egész Európában is. Ezekből a tűzbiztosításokból fejlődtek ki a mai lakásbiztosítások.

Természetesen a világ fejlődésével párhuzamosan és új, korábban ismeretlen veszélyek megjelenésével a biztosítások is átalakultak. Manapság már nyilván kicsi az igény a kalózok elleni védelemre, ellenben egyre többen keresik az elmúlt években piacra dobott, elsőre sokszor meghökkentőnek számító termékeket. Egy híres amerikai színésznő például ufók, míg más szörnyek ellen kötött több millió dolláros biztosítást, de volt olyan is, aki a házasságát biztosította – csempész egy kis kultúrtörténetet a marketingbe a biztosító.