2016. november 07.

Séfnek tanul Bereczki Zoltán

És nem is akárki farag belőle konyhamágust a közeljövőben.

Segál Viktor, az elegáns, letisztult konyhájáról, kulináris nyitottságáról, és fantáziadús kísérletező kedvéről híres séf mostanában egy filmes stáb csapattagjaként élheti ki a főzés és a gasztronómia iránti szenvedélyét. Madarász Isti, az Egy szerelem gasztronómiája című tévéfilm rendezője felkérésére vesz részt a munkában. A tévéfilm Bereczki Zoltán által megformált séfje egy dologban nagyon hasonlít Viktorra: konyhájában a vacsorák ételsora nem ismert a vendégek számára előzetesen, a meglepetés csak a vacsora időpontjában derül ki. Segal Viktor szakértő tanácsai nyomán, számtalan étel látványos vagy éppen mókás elkészítésébe pillanthatunk bele, nyálcsorgató és sziporkázóan izgalmas vizuális pillanatokkal megajándékozván ezzel a nézőket – közölték a film alkotói.

Bereczki Zolival nagy szerencsém van, mert iszonyú fogékony mindenre, amit javaslok neki. Ugyanolyan perfekcionista a saját szakmájában mint én, mindent igyekszik tökéletesen alakítani, és nem nyugszik, amíg ez nem sikerül. Segítség a közös munkában az is, hogy látszik rajta, nem először fog életében fakanalat. A felkérésre egyébként azért is mondtam igen, mert rendszerint a receptjeim titkaira kíváncsiak, akik hozzám fordulnak, vagy valami extra menü elkészítésére kérnek fel, ezúttal viszont nem a főztömet akarták, hanem az elkészítés stílusát, mozdulatait kell átadnom. Ilyet ritkán kérnek tőlem, és ezt most nagyon élvezem - mondta Segal Viktor a produkció közleményében.

Az Egy szerelem gasztronómiája forgatása a napokban már zajlik, az alkotók biztosak benne, hogy népszerű film születik, hiszen, ki ne szeretne jókat enni, kit ne nyűgözne le az ételek csodálatos világa! A felmérések szerint a fiatalok egyre kevesebbet tévéznek, azonban a főzős műsorok, a gasztro csatornák népszerűsége mégis töretlen, sőt felfelé ível.

A séfeket mindenki szereti, mert vagányak, izgalmasak, szexik, mindenféle titkok tudói – elég csak Jamie Oliver vagy Gordon Ramsey hatalmas népszerűségére gondolni. Nem volt kérdés, hogy a hazai pályáról Segál Viktort kell megnyerni a csapatunkba – tette hozzá Madarász Isti, rendező.

Az Egy szerelem gasztronómiája a Duna TV számára készülő kb. 70 perces tévéfilm lesz, amelyhez a televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok gyártásának támogatására meghirdetett pályázaton nyertek támogatást az alkotók, idén júniusban. Madarász Isti a vígjátékszerű zenés-gasztro filmmel a nagy sikerű Rejtő-adaptáció, A fekete múmia átka által kijelölt úton halad tovább. Célja hogy népszerű, szórakoztató, könnyed, ám mégis értékes televíziós tartalmat készítsen a magyar nézőknek. A film forgatókönyvét Hegedűs Bálint írta, producere Hidasi Dalma (Extreme Film).