2016. november 07.

Séfnek tanul Bereczki Zoltán

És nem is akárki farag belőle konyhamágust a közeljövőben.

Segál Viktor, az elegáns, letisztult konyhájáról, kulináris nyitottságáról, és fantáziadús kísérletező kedvéről híres séf mostanában egy filmes stáb csapattagjaként élheti ki a főzés és a gasztronómia iránti szenvedélyét. Madarász Isti, az Egy szerelem gasztronómiája című tévéfilm rendezője felkérésére vesz részt a munkában. A tévéfilm Bereczki Zoltán által megformált séfje egy dologban nagyon hasonlít Viktorra: konyhájában a vacsorák ételsora nem ismert a vendégek számára előzetesen, a meglepetés csak a vacsora időpontjában derül ki. Segal Viktor szakértő tanácsai nyomán, számtalan étel látványos vagy éppen mókás elkészítésébe pillanthatunk bele, nyálcsorgató és sziporkázóan izgalmas vizuális pillanatokkal megajándékozván ezzel a nézőket – közölték a film alkotói.

Bereczki Zolival nagy szerencsém van, mert iszonyú fogékony mindenre, amit javaslok neki. Ugyanolyan perfekcionista a saját szakmájában mint én, mindent igyekszik tökéletesen alakítani, és nem nyugszik, amíg ez nem sikerül. Segítség a közös munkában az is, hogy látszik rajta, nem először fog életében fakanalat. A felkérésre egyébként azért is mondtam igen, mert rendszerint a receptjeim titkaira kíváncsiak, akik hozzám fordulnak, vagy valami extra menü elkészítésére kérnek fel, ezúttal viszont nem a főztömet akarták, hanem az elkészítés stílusát, mozdulatait kell átadnom. Ilyet ritkán kérnek tőlem, és ezt most nagyon élvezem - mondta Segal Viktor a produkció közleményében.

Az Egy szerelem gasztronómiája forgatása a napokban már zajlik, az alkotók biztosak benne, hogy népszerű film születik, hiszen, ki ne szeretne jókat enni, kit ne nyűgözne le az ételek csodálatos világa! A felmérések szerint a fiatalok egyre kevesebbet tévéznek, azonban a főzős műsorok, a gasztro csatornák népszerűsége mégis töretlen, sőt felfelé ível.

A séfeket mindenki szereti, mert vagányak, izgalmasak, szexik, mindenféle titkok tudói – elég csak Jamie Oliver vagy Gordon Ramsey hatalmas népszerűségére gondolni. Nem volt kérdés, hogy a hazai pályáról Segál Viktort kell megnyerni a csapatunkba – tette hozzá Madarász Isti, rendező.

Az Egy szerelem gasztronómiája a Duna TV számára készülő kb. 70 perces tévéfilm lesz, amelyhez a televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok gyártásának támogatására meghirdetett pályázaton nyertek támogatást az alkotók, idén júniusban. Madarász Isti a vígjátékszerű zenés-gasztro filmmel a nagy sikerű Rejtő-adaptáció, A fekete múmia átka által kijelölt úton halad tovább. Célja hogy népszerű, szórakoztató, könnyed, ám mégis értékes televíziós tartalmat készítsen a magyar nézőknek. A film forgatókönyvét Hegedűs Bálint írta, producere Hidasi Dalma (Extreme Film).

Idén először új helyszínen rendezik meg az Arc kiállítást

17 órája

Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon lesz megtekinthető az idei tárlat. Szeptember 21-étől október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.