2016. augusztus 26.

Társas agyra gyúrás

Két hét múlva Magic Day. A cél az, hogy minél többen próbálják ki, aztán meg élvezzék a társas játszást.

A szórakoztató lehet tanulságos, és a tanulás is lehet játékos - ezt bárki megtapasztalhatja szeptember 10-én, a Magic Day nevű ingyenes családi játékos élménynapon. A szervezők a "társas játszást" és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni, több mint 400 játékot lehet majd ingyenesen kipróbálni.

Idén immár hatodik alkalommal egy napra óriási játszótérré változik Újpest egyik irodaházának udvara. A Magic Day nevű családi játékos élménynapon több százféle régi és új szabadon kipróbálható gondolkodtató játékkal várják a szervezők az érdeklődőket. A program tavaly már több mint ezer embert vonzott.

A nagy játszónap szervezői évről évre újabb programokkal és játékokkal készülnek az érdeklődőknek. Idén rekordszámú, több mint 400 játékot lehet majd kipróbálni. Nagyon széles a paletta: a babajátékoktól, a logikai játékokon és az építőjátékokon át a felnőtt stratégiai játékokig mindenféle korosztály számára igyekeznek szórakoztató elfoglaltságot biztosítani. Emellett játékbemutatókkal, családi játékokkal, játékfejlesztői találkozókkal, és játékpremierekkel is készülnek.

A Magic Day célja elsősorban a játékok és a 'társas játszás' minél szélesebb körben való népszerűsítése. Hiszen ezt együtt csináljuk, együtt élvezzük. Ha egy család együtt játszik, egy olyan élmény, amely érzelmileg feltölt, erősíti az összetartozás érzését és tanítja a gyerekeket a világban való könnyebb boldogulásra is. Másodsorban szeretnénk megmutatni, hogy a készségfejlesztő játékok segítségével lehet öröm a tanulás. Hogy ezáltal lehet izgalmas és kalandos úton új ismeretekre szert tenni – jegyzi meg közleményükben a családi játékos élménynap főszervezője, Kanyok Éva.

Szeptember 10-én, az újpesti Árpád út 51-53. szám alatt található udvarban két karitatív akció is zajlik majd egész nap. A szervezők arra kérik a rendezvényre érkezőket, hogy hozzák magukkal a család megunt vagy kinőtt már nem használatos játékait, ezeket újpesti rászoruló családoknak és intézményeknek ajánlják fel. Emellett kupakgyűjtést is tartanak, amelyből a bevételt újpesti kisgyerek megsegítésére fordítják. A rendezvényre való belépés és a játékok kipróbálása teljesen ingyenes.

Címkék: bulvár játék

Idén először új helyszínen rendezik meg az Arc kiállítást

12 órája

Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon lesz megtekinthető az idei tárlat. Szeptember 21-étől október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.