2016. június 13.

Átadták az idei DELFIN Díjakat 

Három cég képviselője vehette át a XVII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés keretén belül.

A szakmai zsűri a példamutató fenntarthatósági megoldásokat és teljesítményeket jutalmazta – innováció, esélyegyenlőség, klímavédelem és fenntartható tudatformálás témákban.

A Telekom számára kiemelten fontos a fenntartható fejlődés, a vállalati fenntarthatóság, a felelős működés és az esélyegyenlőség biztosítása. Az immár tizenhetedszer megrendezett kerekasztal-beszélgetésünk során átadott DELFIN Díjakkal is erősíteni kívánjuk párbeszédünket a partnereinkkel – mondta Somorjai Éva, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese a XVII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés köszöntőjében.

Az elmúlt években elért eredményeink – például az, hogy a hazai nagyvállalatok közül elsőként teljes mértékben karbonsemlegessé váltunk – új célok elérésére ösztönöz bennünket, amelyeket a megújult Fenntarthatósági stratégiánkban határoztunk meg – tette hozzá.

A 2008-ban alapított DELFIN Díj (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) odaítélésével a Magyar Telekom a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését segíti elő, és az azért tett aktivitásokat ismeri el. A díjra bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhatott olyan projektekkel, programokkal,fejlesztésekkel, amelyekkel a pályázó cég példamutató lépést tett a fenntarthatósági szempontból hatékony működés irányába.

A DELFIN Díj nyertesei 2016-ban:

·     Naplopó Kft., Fenntartható tudatformálás terén tett erőfeszítéseiért.

·     Házikó Farm Kft., Fenntarthatóság érdekében megvalósult innováció kategóriában.

·     RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., a Fenntarthatóság terén megvalósított innovációjáért.

A pályázatokat elbíráló és rangsoroló szakmai zsűri tagja volt Bodó Péter független szakértő (Route 4 you alapítója), György Bence főszerkesztő (origoFenntarthatósági Média Klub), Dr. Pataki György egyetemi docens (Budapesti Corvinus Egyetem), Szomolányi Katalin fenntarthatósági központvezető (Magyar Telekom).

Jön a második kő-papír-olló magyar bajnokság

2018. augusztus 30.

Szeptember 9-én megrendezik az ország legőrültebb sportversenyét, a 2018-as kő-papír-olló magyar bajnokságot. A győztes nyereménye egy londoni utazás, ahol a sportág hazai legjobbja versenyezhet az európabajnoki címért.