2011. március 24.

1,4 millió dollárt gyűjtött az Initiative

Globális kampányt indított a JDRF egyes típusú cukorbetegség ellen küzdő alapítvány javára a médiaügynökség, a médiatulajok is beszálltak.

Globális kampányt indított a JDRF egyes típusú cukorbetegség ellen küzdő alapítvány javára a médiaügynökség, a médiatulajok is beszálltak.

Átlagosan 100 dolláros adományokból összesen 1,4 millió dollárt gyűjtött össze az Initiative azzal a nemzetközi médiakampánnyal, melyet a Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF) javára indított. Ez a médiaügynökség közlése szerint felülmúlja a korábbi várakozásokat.

A World Smiles (A világ mosolyog) kampány ötlete a médiaügynökség munkatársaitól érkezett, s ennek nyomán összesen 50 országban futott. Az alapítványnak ez nem került semmibe, a kreatív- és médiaügynökségi szolgáltatásokat pro bono kapta, ahogyan a médiatulajdonosok is díjmentesen adtak felületeket.

A kampányban használt kreatívokat a Sajo, García, Alcazar puerto ricói ügynökség készítette. A résztvevő országokban a helyi adaptációkat pedig az Initiative-hoz hasonlóan az IPG kötelékébe tartozó McCann Erickson készítette.

Régiónk nyolc piacán - Bulgária, Csehország, Észtország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovénia - futott az aktivitás, melyet a budapesti régiós központ koordinált. Az ügynökség összesen 35 ezer megjelenést tárgyalt le olyan médiapartnerekkel, mint az AOL, a Sky Media, s Turner, az Axel Springer és a Burda.

A megjelenések összértéke világszinten 14 millió dollárt tett ki, ebből a kelet-közép-európai régió 1,2 millió, Magyarország pedig 257ezer dollárnyi médiafelülettel vette ki a részét. A kampány weboldala közel 1 millió egyedi látogatót vonzott a kampány ideje alatt (2010. december 6. és 2011. január 31. között).

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.