2011. március 24.

1,4 millió dollárt gyűjtött az Initiative

Globális kampányt indított a JDRF egyes típusú cukorbetegség ellen küzdő alapítvány javára a médiaügynökség, a médiatulajok is beszálltak.

Globális kampányt indított a JDRF egyes típusú cukorbetegség ellen küzdő alapítvány javára a médiaügynökség, a médiatulajok is beszálltak.

Átlagosan 100 dolláros adományokból összesen 1,4 millió dollárt gyűjtött össze az Initiative azzal a nemzetközi médiakampánnyal, melyet a Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF) javára indított. Ez a médiaügynökség közlése szerint felülmúlja a korábbi várakozásokat.

A World Smiles (A világ mosolyog) kampány ötlete a médiaügynökség munkatársaitól érkezett, s ennek nyomán összesen 50 országban futott. Az alapítványnak ez nem került semmibe, a kreatív- és médiaügynökségi szolgáltatásokat pro bono kapta, ahogyan a médiatulajdonosok is díjmentesen adtak felületeket.

A kampányban használt kreatívokat a Sajo, García, Alcazar puerto ricói ügynökség készítette. A résztvevő országokban a helyi adaptációkat pedig az Initiative-hoz hasonlóan az IPG kötelékébe tartozó McCann Erickson készítette.

Régiónk nyolc piacán - Bulgária, Csehország, Észtország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovénia - futott az aktivitás, melyet a budapesti régiós központ koordinált. Az ügynökség összesen 35 ezer megjelenést tárgyalt le olyan médiapartnerekkel, mint az AOL, a Sky Media, s Turner, az Axel Springer és a Burda.

A megjelenések összértéke világszinten 14 millió dollárt tett ki, ebből a kelet-közép-európai régió 1,2 millió, Magyarország pedig 257ezer dollárnyi médiafelülettel vette ki a részét. A kampány weboldala közel 1 millió egyedi látogatót vonzott a kampány ideje alatt (2010. december 6. és 2011. január 31. között).

Így vásárolnak autót a magyarok

2 órája

A Best Cars kutatás keretében, rekordszámú magyar kitöltő részvételével megvalósult felmérésből kiderül, milyen márkákat választanak, új vagy használt autót preferálnak és mit gondolnak a dízelmotorról a vezetők.