Az IHS tanulmánya szerint a szektor 100 milliárd eurónyi érték teremtéséhez járul hozzá Európában.

Az IAB Europe az általa megrendelt kutatás eredményeit a „Paving the way: online advertising in the European economy” című – a cikk alatt letölthető – tanulmányban foglalta össze. Ez az első kísérlet arra, hogy az EU szintjén felmérjék az elmúlt másfél évtizedben felnőtt iparág gazdasági hatását.

Az online reklám 2014-ben 30,7 milliárd eurónyi bevételt generált az európai kiadók számára – ez teljes reklámbevételük közel egyharmada. (A tisztán online kiadói tartalmak háromnegyedrészt reklámból finanszírozottak, és a mobiltartalmak elsődleges bevételi forrásait is a hirdetések adják, megelőzve a fizetős applikációkból származó bevételeket.) A digitális reklámot mármost is csak a televízió előzi meg a kontinensen, a legfejlettebb államokban pedig az idei év végére át is veszi majd a vezetést. Az internet „szponzorálásával” hozzájárul ahhoz, hogy a felhasználók ingyenesen vagy alacsony költséggel férjenek hozzá oktatási, tudományos, ismeretterjesztő és szórakoztató tartalmak széles választékához. Emellett ösztönzi az adatelemzési és egyéb digitális technológiák fejlődését, amelyeket a gazdaság egyéb területein is kamatoztatni lehet – hívja fel a figyelmet Townsend Feehan, az IAB Europe igazgatója. A programozott vásárlási megoldások terén – melyek a jövőbeli növekedés egyik fő hajtóerejét adják – Európa már eddig is világszínvonalú szakembereket nevelt ki – teszi hozzá John Wittesaele, a GroupM Connect EMEA-régióbeli ügyvezető igazgatója, az IAB elnökségi tagja.

A tanulmányban az IAB Europe ajánlásokat is megfogalmaz a jogszabályalkotók irányába, hogyan tudnák megvédeni ezeket a vívmányokat. Erre példa a jelenleg is egyeztetés alatt álló adatvédelmi szabályok valós igényekhez és elvárásokhoz való közelítése.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.