2011. december 09.

12 százalékos növekedés az MTV anyacégénél

Úgy tűnik, bejött a Viacomnak az Y generációra hajtó, hajdani zenecsatorna globális átpozicionálása.

Úgy tűnik, bejött a Viacomnak az Y generációra hajtó, hajdani zenecsatorna globális átpozicionálása.

14,91 milliárd dolláros bevételt produkált a 2011-es pénzügyi évben az MTV, Nickelodeon és Comedy Central hálózatokat tulajdonló Viacom International Media, ami éves összehasonlításban 12 százalékos növekedésnek felel meg. A cég konszolidált bevétele az utolsó negyedévben 22 százalékos növekedést mutatott, és így elérte a 2,25 milliárd dollárt.

A cégcsoport közlése szerint az eredményben jelentős szerepet játszott az Y generációt megcélzó MTV márka globális átpozicionálása. Az MTV mostanra a zene helyett a reality és szórakoztató műsorokra helyezi a hangsúlyt, s immár a hetedik olyan negyedévet zárta, amely mind nézettségi, mind pénzügyi szempontból bővülést hozott - közölte a Viacom.

Globálisan a Jersey Shore, a Tini Mamik és a Video Music Awards voltak a húzóműsorok 2011-ben. Miközben Latin-Amerika még mindig telenovella faló, addig például a magyar piacon a nézők érdeklődése illeszkedik a globális trendhez: a realityket és a sajátgyártású műsorokat nézzük szívesen. Szintén a magyar piacot érintő információ, hogy a Comedy Central megduplázta korábbi nézettségét.

"Az a tapasztalatunk, hogy a magyar nézők nagyon jól fogadták az MTV átpozícionálását, ezt támasztja alá a napi szintű nézettségi adataink hónapok óta tartó tendenciózus növekedése. Nagy népszerűségnek örvend a napokban új évaddal jelentkező Tini Mamik vagy a Jersey Shore is. Az MTV magyar nyelvű adásának szempontjából legfontosabb 15-29-es fiatal célcsoport az AGB Nielsen adatok alapján célzottan keresi a húzóműsorokat. Zenei formátumokhoz képest ezek a tartalmak nagyságrendekkel több nézőt vonzanak" - nyilatkozta Bartosz Witak, a Viacom régiós vezérigazgatója.