2013. március 27.

14 százalékkal bővült a digitális reklámpiac

Itthon még mindig a display szegmens a legnagyobb, amely maga is nőni tudott, ugyanakkor a legerőteljesebb bővülést kereső területen mérték.

Itthon még mindig a display szegmens a legnagyobb, amely maga is nőni tudott, ugyanakkor a legerőteljesebb bővülést kereső területen mérték.

14 százalékkal bővült tavaly a digitális reklámköltés, amely így elérte a nettó 35,65 milliárd forintot - közölte az IAB Hungary. A költések felmérését az IAB megbízásából a PwC Magyarország végezte, s a munkában a MAKSZ online szekciója is közreműködött.

*IAB-becslés

Itthon továbbra is a display szegmens a legnagyobb, amely éves összehasonlításban 12 százalékkal növekedett, a teljes költéshez viszonyított részaránya azonban így is kis mértékben csökkent. A legnagyobb arányú bővülést a search szegmens (search és non-display PPC rendszerek) produkálta. A listing szegmens stagnált, azon belül az ár-összehasonlító kivételével a többi alszegmens csökkent. Az email marketingre fordított költések most először csökkentek, a mobil reklámozás (display és search - idén az SMS, MMS és egyéb direkt költések nem szerepelnek az összesítésben) ellenben töretlen dinamikával növekszik, közölték.

Részletes adatok

Részletes adatok elérhetőek alább a kapcsolt prezentációban.

A fentiek nettó adatok, a digitális reklámköltésekre vonatkozó 2012-es net-net adatokat a Magyar Reklámszövetség reklámköltési összesítésének részeként mutatják be a Médiapiac Konferencián. A konferencia programját megtekinteni és regisztrálni ezen a linken lehet.

Kapcsolódó dokumentumok

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

5 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.