2013. március 27.

14 százalékkal bővült a digitális reklámpiac

Itthon még mindig a display szegmens a legnagyobb, amely maga is nőni tudott, ugyanakkor a legerőteljesebb bővülést kereső területen mérték.

Itthon még mindig a display szegmens a legnagyobb, amely maga is nőni tudott, ugyanakkor a legerőteljesebb bővülést kereső területen mérték.

14 százalékkal bővült tavaly a digitális reklámköltés, amely így elérte a nettó 35,65 milliárd forintot - közölte az IAB Hungary. A költések felmérését az IAB megbízásából a PwC Magyarország végezte, s a munkában a MAKSZ online szekciója is közreműködött.

*IAB-becslés

Itthon továbbra is a display szegmens a legnagyobb, amely éves összehasonlításban 12 százalékkal növekedett, a teljes költéshez viszonyított részaránya azonban így is kis mértékben csökkent. A legnagyobb arányú bővülést a search szegmens (search és non-display PPC rendszerek) produkálta. A listing szegmens stagnált, azon belül az ár-összehasonlító kivételével a többi alszegmens csökkent. Az email marketingre fordított költések most először csökkentek, a mobil reklámozás (display és search - idén az SMS, MMS és egyéb direkt költések nem szerepelnek az összesítésben) ellenben töretlen dinamikával növekszik, közölték.

Részletes adatok

Részletes adatok elérhetőek alább a kapcsolt prezentációban.

A fentiek nettó adatok, a digitális reklámköltésekre vonatkozó 2012-es net-net adatokat a Magyar Reklámszövetség reklámköltési összesítésének részeként mutatják be a Médiapiac Konferencián. A konferencia programját megtekinteni és regisztrálni ezen a linken lehet.

Kapcsolódó dokumentumok

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.