2012. május 21.

148 milliós veszteség az Est Mediánál

388 millió forintos bevételt produkált a reorganizációs folyamaton keresztülmenő médiacég 2012 első negyedévében.

388 millió forintos bevételt produkált a reorganizációs folyamaton keresztülmenő médiacég 2012 első negyedévében.

388 millió forintos bevétel mellett 148 millió forintos veszteséget produkált az Est Media Nyrt. A társaság közlése szerint a negatív eredmény 45 millió forinttal, vagy 23 százalékkal jobb, mint a bázisidőszaki adatok. A cég úgy ítéli meg, hogy levonták a tavalyi évből a szükséges következtetéseket. Így az esemény üzletágnál "átfogó, költséghatékonyabb működést megalapozó intézkedési csomaggal" készültek az évre. Emellett a hagyományos média területén "nemzetközi multi-platform out-of-home média-portfóliót" alakítottak ki.

A 2011Q1 és 2012Q1 IFRS szerint konszolidált, nem auditált gyorsjelentések főbb eredményadatainak az összehasonlítása

"2012 első negyedévében tovább folytatódott a 2011-ben megindult reorganizáció. Mostanra a legfontosabb feladatok az összezsugorodott piachoz idomuló, fenntartható költségszint elérése, a sales tevékenység megerősítése és a cégcsoport nagy presztízsű márkáinak újjáépítése maradtak. Ennek egyik kulcseleme egy teljesen új értékesítési csoport felállítása volt, amellyel a hangsúly ismét a hagyományosan sikeres programkalauz termékekre került. Az új csapat valamennyi tagja a médiapiacon komoly tapasztalattal rendelkező, elismert szakember. Jól szervezett, stratégiai megközelítésű munkájuk eredménye már a második negyedévben meg fog mutatkozni és az év második felére jelentős árbevétel emelkedést jelent majd a vállalatcsoportnak" - kommentálta az eredményeket Pankotai Csaba vezérigazgató.

"Befejeződött emellett a termékmenedzsment átszervezése, amellyel hatékonyabban szolgálható ki a multiplatformú média koncepció, illetve a cégcsoport pénzügyi, gazdasági egységeinek racionalizálása. A termékfejlesztés is új alapokon folytatódott 2012 első negyedévében. Miután mindhárom országban piacra került a helyi programkalauzok okostelefonos applikációja, a további fejlesztés már a három célországra közösen, a Vodafone Magyarország és a Vodafone Románia szakembereinek támogatásával történik. Ennek eredményeképpen a harmadik negyedév közepére tervezzük a mobilEST, a 7Seri Mobil, és a ProMobil következő verziójának kibocsátását. Terveink szerint a megújított nyomtatott termékek, köztük a teljesen átalakított EXIT magazin, a harmadik negyedév végéig piacra kerülnek" - tette hozzá.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.