2017. szeptember 06.

150 családot támogat az Ökumenikus Segélyszervezet

Az erdélyi iskolásoknak szánt tanszercsomagokat kedden délelőtt adták át a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány székhelyén.

Az adományból marosvásárhelyi, illetve a környező településeken élő gyermekek, köztük az árvaházak lakói részesülnek. A beérkezett adományokból a segélyszervezet egységcsomagokkal vagy személyre szabott tanulási támogatással segíti azokat a családokat, amelyeknek nagy gondot jelent gyermekeik beiskolázása.

Fülöp G. Dénesné Suba Ilona, a Lazarenum Alapítvány vezetője az MTI-nek nyilatkozva elmondta: hétfőn érkezett meg a segélyszállítmány, és kedd hajnaltól önkéntesek bevonásával állították össze a csomagokat. Hozzátette: nyilvántartják a környék nehéz helyzetben levő családjait, és e nyilvántartás alapján választották ki a segélyakció kedvezményezettjeit.

Amint az Ökumenikus Segélyszervezet közölte: a hatodik éve megszervezett adománygyűjtésének köszönhetően idén összesen ezer magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai iskolás jut beiskolázási támogatáshoz.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.