2017. szeptember 06.

150 családot támogat az Ökumenikus Segélyszervezet

Az erdélyi iskolásoknak szánt tanszercsomagokat kedden délelőtt adták át a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány székhelyén.

Az adományból marosvásárhelyi, illetve a környező településeken élő gyermekek, köztük az árvaházak lakói részesülnek. A beérkezett adományokból a segélyszervezet egységcsomagokkal vagy személyre szabott tanulási támogatással segíti azokat a családokat, amelyeknek nagy gondot jelent gyermekeik beiskolázása.

Fülöp G. Dénesné Suba Ilona, a Lazarenum Alapítvány vezetője az MTI-nek nyilatkozva elmondta: hétfőn érkezett meg a segélyszállítmány, és kedd hajnaltól önkéntesek bevonásával állították össze a csomagokat. Hozzátette: nyilvántartják a környék nehéz helyzetben levő családjait, és e nyilvántartás alapján választották ki a segélyakció kedvezményezettjeit.

Amint az Ökumenikus Segélyszervezet közölte: a hatodik éve megszervezett adománygyűjtésének köszönhetően idén összesen ezer magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai iskolás jut beiskolázási támogatáshoz.

„Széndobálókat” keres a Heineken

5 órája

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.