2012. március 22.

151 milliárd forintos volt tavaly a reklámpiac

Idén először net-net számokkal készült el a Reklámtorta, melyet a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencián mutatott be az MRSZ társszervezeteivel.

Idén először net-net számokkal készült el a Reklámtorta, melyet a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencián mutatott be az MRSZ társszervezeteivel. A klasszikus tortaszeletek mellett ezúttal a direkt marketing költésekről is értesülhetett a piac. Több szegmens is növekedésről számolt be, nem csupán az online piac.

12. alkalommal becsülte meg a reklámköltési adatokat a Magyar Reklámszövetség (MRSZ), dr. Skriba Judit vezetésével. A 2011-es Reklámtortát a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencián mutatta be az MRSZ, társszövetségeivel együttműködésben. Fontos változás, hogy a tavalyi évre számított 151,474 milliárd forint - a korábbi net számok után - net-net összeg, azaz nem került bele az ügynökségi jutalék, ez tehát az a pénz, ami a médiatulajdonosok zsebében realizálódik.

Az MRSZ számára az MLE, a MEME, az MKMSZ, az MRSZ Ambient Tagozata és az IAB adta át a tagjai önbevallásán alapuló net-net adatokat. A rádiós számok összeállításában, gyűjtésében a Berg Media vett részt "ügynökség kontrollként", a szegmens adatait is ők prezentálták.

Az idei évben a DMSZ is készült adatsorral: direkt marketingre 30,9 milliárd forint ment el tavaly.

További részletek a Reklámtortával kapcsolatban a konferenciabeszámolónkban érhetőek el.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.