2012. március 22.

151 milliárd forintos volt tavaly a reklámpiac

Idén először net-net számokkal készült el a Reklámtorta, melyet a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencián mutatott be az MRSZ társszervezeteivel.

Idén először net-net számokkal készült el a Reklámtorta, melyet a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencián mutatott be az MRSZ társszervezeteivel. A klasszikus tortaszeletek mellett ezúttal a direkt marketing költésekről is értesülhetett a piac. Több szegmens is növekedésről számolt be, nem csupán az online piac.

12. alkalommal becsülte meg a reklámköltési adatokat a Magyar Reklámszövetség (MRSZ), dr. Skriba Judit vezetésével. A 2011-es Reklámtortát a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencián mutatta be az MRSZ, társszövetségeivel együttműködésben. Fontos változás, hogy a tavalyi évre számított 151,474 milliárd forint - a korábbi net számok után - net-net összeg, azaz nem került bele az ügynökségi jutalék, ez tehát az a pénz, ami a médiatulajdonosok zsebében realizálódik.

Az MRSZ számára az MLE, a MEME, az MKMSZ, az MRSZ Ambient Tagozata és az IAB adta át a tagjai önbevallásán alapuló net-net adatokat. A rádiós számok összeállításában, gyűjtésében a Berg Media vett részt "ügynökség kontrollként", a szegmens adatait is ők prezentálták.

Az idei évben a DMSZ is készült adatsorral: direkt marketingre 30,9 milliárd forint ment el tavaly.

További részletek a Reklámtortával kapcsolatban a konferenciabeszámolónkban érhetőek el.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.