2017. január 16.

160 millió forint jótékonysági célokra

Társadalmi célú kezdeményezéseket, intézményeket és rendezvényeket támogatott 2016-ban a SPAR Magyarország.

„A SPAR családi vállalkozásként kifejezetten fontosnak tartja a társadalmi célú kezdeményezéseket és a rászorulók segítését, az egészséges életmódot és sportot népszerűsítő programok támogatását, a gasztronómiai kultúra fejlesztését. Ezért a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseinket egységbe foglaló SPAR Segítő Kezek programban évről évre jelentős termékadományokkal és összegekkel segítjük a különböző szervezeteket, közösségeket” – ismertette Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A SPAR tavaly országszerte közel 100 szervezetnek és intézménynek adott összesen 22 millió forint értékű támogatást. A vállalat stratégiai partnere évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A szervezet 2016-ban összesen több mint 61 millió forintot kapott a különböző jótékonysági tevékenységek által a SPAR-tól. Az üzletekben, az OMV töltőállomásokon és az interneten értékesített adománykártyák révén összesen több mint 10 millió forint gyűlt össze a mélyszegénységben élő családok támogatására. A szalagfüles táskák bevételeiből pedig 4 millió forintot fordíthatnak a Budapesten rohamkocsival szolgálatot teljesítő Máltai Mentőszolgálat működtetésére. Ezen kívül a SPAR üzletek vásárlói rekordmennyiségű, 288,5 tonna tartós élelmiszert adományoztak az „Adni Öröm!” jótékonysági adománygyűjtés keretében decemberben. Ebből több mint 33 ezer ajándékcsomagot állított össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló embereknek karácsonyra.

A SPAR felelősségvállalása megjelenik az országimázst erősítő, a gasztronómiai értékeket bemutató rendezvények felkarolásában is. A vállalat elkötelezett a hazai borok iránt: évek óta főtámogatója a Budapest Borfesztiválnak. A fesztivál hagyományos Jótékonysági Borárverésének felajánlásaiból pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül ugyancsak hátrányos helyzetű embereket támogattak.

A SPAR 2016-ban is jelentős összeggel támogatta Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményét. A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál tíz távjára összesen több mint 28 ezren neveztek, ez részvételi rekord a rendezvény történetében. Az idei versenyen rajthoz állók nemcsak erőnlétükről és kitartásukról, hanem önzetlenségükről is tanúbizonyságot tettek, amikor a SPAR kezdeményezésre a vállalat standjánál a verseny ideje alatt több mint 1100 plüssfigurát adományoztak, amelyekkel a fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthonban család nélkül felnövő gyermekeket ajándékozták meg.

Az idei év első felajánlását a Magyar Tűzoltó Szövetség kapta a SPAR jóvoltából: a 100 darab LCD-monitort a tűzoltók oktatásában és felkészítésében használják majd.

„A SPAR nagyra becsüli és évek óta támogatja a katasztrófavédelemben résztvevők munkáját. A tűzoltók nemcsak életeket mentenek meg, hanem segítséget nyújtanak a lakosság, a társadalom számára elemi csapások, balesetek esetén is. Bátorságukat, kitartásukat az elmúlt években több formában is elismerte cégünk. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal stratégiai együttműködést is kötöttünk. Ezen kívül segítséget nyújtottunk az Országos Tűzmegelőzési Bizottság munkájához, valamint több katasztrófavédelmi rendezvényt és szervezetet is támogatottunk országszerte” – tette hozzá Maczelka Márk.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

2 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.