2013. március 25.

180 százalékkal nőtt a táblagépek értékesítése

Ez elsősorban a jelentős áresésnek köszönhető - közölte a GfK Hungária.

Ez elsősorban a jelentős áresésnek köszönhető - közölte a GfK Hungária.

180 százalékkal nőtt tavaly az eladott táblagépek darabszáma, áll a GfK Kereskedelem és Technológia jelentésében.Miközben 2012 első félévében még csak visszafogott növekedés volt tapasztalható, addig a második hat hónap erőteljes, folyamatos bővülést hozott az értékesítésben. Ennek eredményeként 2012 utolsó negyedévében az év végére 210 ezer darabbal záró szegmens túlszárnyalta a notebook-piacot is.

Az érték alapú növekedés mérsékeltebb volt, mint a darabszám tekintetében mért: a táblagép piac 2011-hez képest 80 százalékkal bővült. Mindez egybevág azzal, hogy a robbanás mögött legfőképpen a második félévben piacra lépett, alacsony árfekvésű márkák állnak. Az év elején még két nagy gyártó uralta a piacot, 2012 végére viszont ez a szám 40 fölé nőtt.

Míg 2012 januárjában az értékesített készülékek átlagára 140 ezer forint körül alakult, addig ez az érték 2012 decemberében már csupán 55 ezer forint volt. A 60 ezer forintig terjedő árszegmens - darabszám alapon - a teljes piac több mint 70 százalékát tette ki az év végén. Ha érték alapon vizsgáljuk ezt az ársávot, akkor visszafogottabb piacrészről beszélhetünk a nagyobb gyártók 100 ezer forintot jócskán meghaladó prémium modelljeinek köszönhetően - áll a GfK jelentésében.

Forrás: Kereskedelem és Technológia, GfK Hungária
Címkék: gfk táblagép

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.