2020. szeptember 04.

2,2 milliárdért kommunikál az államnak a Roxer

2,2 milliárd forintos, három évre szóló keretszerződést írt alá a NIF Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. és Rókusfalvy Pál cége.

A Rogán Antal minisztériuma alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak dolga az, hogy az állami, költségvetési szervezetek számára beszerezze a kommunikációs szolgáltatásokat. Ez a gyakorlatban leggyakrabban egy-egy hatalmas, több tízmilliárdos keretszerződést jelent, amelyeken belül több mint két éve nincs is verseny: mindent Balásy Gyula cégei nyernek el. (Ilyen keretszerződésre egyébként tavaly a Roxer is bejelentkezett, de a G7 cikke szerint Balásy a papírforma szerint elvitte a megbízást.) Ezúttal azonban a NKH külön közbeszerzési eljárást indított „Integrált reklámügynökségi szolgáltatások a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási projektjei keretében” tárggyal.

A nyílt eljárásban csak Rókusfalvy Pál cége, a Roxer Kommunikációs Kft. és a Balásy Gyula-féle New Land Media Kft. szállt harcba, és nem kis meglepetésre a hatalmas munkát a Rókusfalvy-cég vitte el. A Roxer alvállakozói, illetve erőforrásnyújtó szervezetei a családi klaszterbe tartozó Roxer Produkció Műsorkészítő Kft. és a szintén Rókusfalvy-érdekeltség Subkult Production Kft - írja a 24.hu.

A Roxer Kommunikációs Kft. két többségi tulajdonosa a Rókusfalvy testvérpár, Pál és Gábor.