2011. június 27.

2,5 milliárd dollár áramlott a közösségi médiába

A befektetők egyetlen negyedév alatt toltak ennyi pénzt a feltörekvő szegmensbe. A legtöbb pénzt a Facebook kapta, mintegy másfél milliárdot.

A befektetők egyetlen negyedév alatt toltak ennyi pénzt a feltörekvő szegmensbe. A legtöbb pénzt a Facebook kapta, mintegy másfél milliárdot.

2011 első negyedévében 56 ügylet keretében összesen 2,52 milliárd dollárt toltak kockázati tőketársaságok a közösségi média különböző területeibe - derül ki egy friss összesítésből. A vizsgált periódus legnagyobb tőkeinjekciója a Facebookhoz áramlott, amely 1,5 milliárd dollárt kapott két menetben a Goldman Sachs pénzintézeten keresztül, míg a legkevesebb, "mindössze" 1 millió dolláros összeg a Backtype.com-nak érkezett.

A legtöbb pénz összességében a közösségi hálózatoknak ment, éppen a Facebook miatt több mint 1,6 milliárd dollár. E szegmensben azonban nem Mark Zuckerberg cége volt az egyetlen, amely jelentős tőkéhez jutott, összesen 10 közösségi hálózat kapott pénzt.

A második legnépszerűbb szektor az összeg nagyságát tekintve a közösségi kereskedelem volt. Ebbe összesen 420 millió dollár áramlott. A nagy összeg itt is egyetlen szereplőnek, a Grouponnak köszönhető, amely 377 millió dollárhoz jutott hozzá, de rajta kívül még 5 céget tőkésítettek fel ilyen-olyan mértékben.

100 millió dollár feletti összeghez jutottak még a a különböző applikációk és webes eszközök (146,1 millió), a közösségi üzletben tevékenykedő cégek (110 millió), illetve a közösségi/digitális marketinggel foglalkozó vállalkozások is (109,15 millió).

A Facebook vagy Groupon-féle mega tőkeinjekciókhoz hasonlóak nem voltak rajtuk kívül az év első három hónapjában. A harmadik helyezett, Angry Birds játékáról ismert Rovio "csak" 42 milliót kapott. A befektetési kedv azóta is töretlen: áprilisban 1,35 milliárd dollárt helyeztek ki a közösségi médiába a társaságok.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.