2011. február 17.

2,5 milliót kapnak az újrakezdő nők

Közel ezer pályázat érkezett a Marie Claire ösztöndíj programjára, januárban hirdettek eredményt.

Közel ezer pályázat érkezett a Marie Claire ösztöndíj programjára, januárban hirdettek eredményt.

Közel ezer pályázat érkezett a Marie Claire ösztöndíj programjára,amely nehéz helyzetben lévő, újrakezdeni akaró nőket kíván támogatni. 2010 augusztusától decemberéig lehetett jelentkezni a szerkesztőségnél.

A Sanoma lapja végül 2,5 millió forintot osztott szét egyenlő arányban az öt legjobb pályázó között. Az eredményhirdetésre és a díjkiosztóra 2011. január 24-én került sor. (A díjkiosztóról szóló videó elérhető itt.)

A díjazottak:

  • Szabó Mona: Az öt gyermekes édesanya mozgásstúdiója fejlesztésére fordítja a pályázaton nyert összeget. Intézetben nevelkedett, de önerőből képezte magát. Sokáig dolgozott külföldön, de régi vágya volt, hogy itthon táncot taníthasson
  • Joó Zsuzsanna: Koraszülött ikerlányaival másfél évig járt gyógytornászhoz. Később a családjával a Bükkben vásárolt parasztházat, amelyet akadálymentesített - jelenleg sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik számára biztosítanak ideális környezetet a kikapcsolódáshoz. A pályázaton nyert összeget további fejlesztésre fordítja.
  • Szeder-Kummer Mária: Közel húsz éve foglalkozik kistérségek közösségfejlesztésével és női szervezetek támogatásával. Ötvenedik születésnapján fogalmazódott meg benne a váltás ötlete. Az ösztöndíjat a tanulmányaira, illetve az eddigi tapasztalatai szélesebb körben való megismertetésére fordítja.
  • Erdősi Katalin: Évekig zenepedagógus volt, majd egy munkahelyi átszervezés miatt váltani kényszerült. Képezte magát, végül rátalált a hivatására: jelenleg értelmileg akadályozott, mozgáskorlátozott, viselkedésproblémákkal küzdő gyerekeket fejleszt, mint zeneterapeuta. Célja a foglalkozások még színesebbé tétele, új hangszerek vásárlására fordítja a pályázaton nyert pénzt.
  • Szentirmai-Joly Zsuzsanna: Gyerekkora óta iparművésznek készült, az egyetemi évek alatt számos elismerésben részesült. Jelenleg "mozgó szövet" elnevezésű találmányának népszerűsítésén dolgozik - a közeljövőben egy, az új struktúra iránt érdeklődő neves német építésszel fogják közösen továbbgondolni a találmánya jövőjét.
  • Takács Judit: A városrehabilitációval, projektfejlesztéssel és minőségbiztosítással foglalkozó lány egy síelés alkalmával talált rá új szenvedélyére. Jelenleg arra készül, hogy snowboardoktató legyen, így az irodai életet maga mögött hagyva a továbbképzésre, a tanulásra koncentrál.
Címkék: sanoma marie claire