2011. február 17.

2,5 milliót kapnak az újrakezdő nők

Közel ezer pályázat érkezett a Marie Claire ösztöndíj programjára, januárban hirdettek eredményt.

Közel ezer pályázat érkezett a Marie Claire ösztöndíj programjára, januárban hirdettek eredményt.

Közel ezer pályázat érkezett a Marie Claire ösztöndíj programjára,amely nehéz helyzetben lévő, újrakezdeni akaró nőket kíván támogatni. 2010 augusztusától decemberéig lehetett jelentkezni a szerkesztőségnél.

A Sanoma lapja végül 2,5 millió forintot osztott szét egyenlő arányban az öt legjobb pályázó között. Az eredményhirdetésre és a díjkiosztóra 2011. január 24-én került sor. (A díjkiosztóról szóló videó elérhető itt.)

A díjazottak:

  • Szabó Mona: Az öt gyermekes édesanya mozgásstúdiója fejlesztésére fordítja a pályázaton nyert összeget. Intézetben nevelkedett, de önerőből képezte magát. Sokáig dolgozott külföldön, de régi vágya volt, hogy itthon táncot taníthasson
  • Joó Zsuzsanna: Koraszülött ikerlányaival másfél évig járt gyógytornászhoz. Később a családjával a Bükkben vásárolt parasztházat, amelyet akadálymentesített - jelenleg sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik számára biztosítanak ideális környezetet a kikapcsolódáshoz. A pályázaton nyert összeget további fejlesztésre fordítja.
  • Szeder-Kummer Mária: Közel húsz éve foglalkozik kistérségek közösségfejlesztésével és női szervezetek támogatásával. Ötvenedik születésnapján fogalmazódott meg benne a váltás ötlete. Az ösztöndíjat a tanulmányaira, illetve az eddigi tapasztalatai szélesebb körben való megismertetésére fordítja.
  • Erdősi Katalin: Évekig zenepedagógus volt, majd egy munkahelyi átszervezés miatt váltani kényszerült. Képezte magát, végül rátalált a hivatására: jelenleg értelmileg akadályozott, mozgáskorlátozott, viselkedésproblémákkal küzdő gyerekeket fejleszt, mint zeneterapeuta. Célja a foglalkozások még színesebbé tétele, új hangszerek vásárlására fordítja a pályázaton nyert pénzt.
  • Szentirmai-Joly Zsuzsanna: Gyerekkora óta iparművésznek készült, az egyetemi évek alatt számos elismerésben részesült. Jelenleg "mozgó szövet" elnevezésű találmányának népszerűsítésén dolgozik - a közeljövőben egy, az új struktúra iránt érdeklődő neves német építésszel fogják közösen továbbgondolni a találmánya jövőjét.
  • Takács Judit: A városrehabilitációval, projektfejlesztéssel és minőségbiztosítással foglalkozó lány egy síelés alkalmával talált rá új szenvedélyére. Jelenleg arra készül, hogy snowboardoktató legyen, így az irodai életet maga mögött hagyva a továbbképzésre, a tanulásra koncentrál.
Címkék: sanoma marie claire

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.