2013. április 04.

20 éves a Ringier

Alapításának 20. évfordulóját ünnepli Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata.

Alapításának 20. évfordulóját ünnepli Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata, a Ringier. A vállalat ebből az alkalomból kommunikációs kampányba kezd, de további meglepetésekre is készül.

Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata, a Ringier 20. születésnapját ünnepli ebben az évben. A jubileumi kommunikáció két részből áll, amelynek első szakasza április 4-én, az idén már negyedik alkalommal megrendezett Smartmobil konferencián kezdődik meg. A konferencia helyszínén, a RaM Colosseumban látható először a Ringier 20 éves imázshirdetése, amely a történeti visszatekintést helyezi a középpontba. A hirdetéseken egy-egy emblematikus fotó látható, a Ringier történetéből hozzápárosított egy-egy esemény leírásával. 1993-tól kezdve az idei évig bezárólag minden évről készül egy hirdetés, ezekkel a szakmai kiadványokban és a Ringier saját termékeiben találkozhatnak majd az olvasók. A kampány koncepciója házon belül készült.

„A magyarországi Ringier 20 éves lett. Az idő múlása egy médiavállalat életében a fejlődés lehetőségét jelenti. A Ringier az elmúlt húsz évben rengeteget fejlődött, egylapos kiadóból hazánk egyik leginnovatívabb médiavállalatává nőtte ki magát. Szerkesztőségei ez alatt az idő alatt integrált, európai színvonalú newsroomokká váltak, ahol a nyomtatott kiadványok mellett online, mobil és videós tartalmak is készülnek. Felépítettük Magyarország legnagyobb és legmodernebb cold-set offszet nyomdáját. Vállalatunk belépett a televíziós műsorgyártás piacára és modern stúdiójával megteremtette portfoliójában a multiplatformos tartalomgyártás lehetőségét, amelyre remek példa a jövő héten debütáló A Címlaplány című műsor is. Rendezvényekkel és jegyértékesítéssel bővítettük a repertoárunkat és termékeinkkel évről-évre az olvasóink és a piac elvárásainak megfelelően újulunk meg. Büszke vagyok, hogy 20 éves születésnapján köszönthetem ezt a sokoldalú vállalatot, amelynek kapuit először 16 évvel ezelőtt léptem át!” – mondta el Mihók Attila, a Ringier ügyvezető igazgatója (képünkön).

 

A Ringier magyarországi mérföldkövei:

A Ringier Kiadó Magyarország egyik legnagyobb médiavállalataként 1993 óta van jelen a magyar piacon. Első hazánkban megjelentetett lapja a KÁPÉ című üzleti hetilap volt. 1994-ben a Blikk is megkezdte magyarországi sikertörténetét. 1998-ban bővült a portfolió a Vasárnapi Blikkel, 1999-ben pedig a Ringier megvásárolta a Nemzeti Sportot, az ország egyetlen sportnapilapját, amely idén 110. születésnapját ünnepelte. 2003-tól a vállalat magazin portfoliója indult rohamos fejlődésnek a Bravo, Bravo Girl, Tina, Buci Maci valamint a 11 év után újraindított Képes Sport kiadásával. Ehhez a csoporthoz kapcsolódott később a Blikk Nők, valamint márkakiterjesztései, valamint a hot!, az IM, a Nemzeti Sport Magazin és a Sport&Style. A Ringier 2005-től többségi tulajdonosa a Népszabadságnak. 2010-ben a Ringier Kiadó új épületbe, a 8. kerületi Futó utcába költözött. Magyarország legkedveltebb és legolvasottabb napilapjai, az NSO és a Blikk.hu 2011 év elejétől már iPhone-on is elérhetőek. Ugyanebben az évben a vállalat Zoltán Erika koncertjének megszervezésével megkezdte a működését a „live-event” szektorban. 2012-ben a Ringier belépett a televíziós műsorgyártás piacára.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.