2014. október 09.

20 millió dollárt fektet az Ozyba az Axel Springer

A Springer nagyobb hozzáférést szeretne az amerikai piachoz, egyúttal digitális területen is erősödne.

A Springer nagyobb hozzáférést szeretne az amerikai piachoz, egyúttal digitális területen is erősödne.

Egyre inkább érdeklődik az amerikai médiapiac iránt az Axel Springer. Emiatt újabb 20 millió dollárt fektet az amerikai weboldalba, az Ozyba. A befektetés egy újabb lépés ahhoz, hogy a Springer hozzáférjen az angol nyelvű világhoz és a világpiachoz – nyilatkozta hétfőn Berlinben Mathias Döpfner, a Springer vezérigazgatója.

„Tökéletesen illeszkedik stratégiánkba” – mondta Döpfner, majd hozzátette, hogy vezető digitális kiadóvá kívánnak válni. A Springernek már korábban is volt egy kisebb részesedése az Ozyban. Most a szilícium-völgyi vállalat 16 százaléka a kiadóházé, és ezzel a cég egyik alapítója, Carlos Watson után a második legnagyobb tulajdonossá vált. Watson szerint weboldaluk az olyan fiatal, képzett emberek felé fordul, akiket érdekelnek az új ötletek és a fejlődés. „Hiszünk abban, hogy az egész világ a célcsoportunk” – mondta el Watson a portálról, melynek szeptemberben 5,5 millió olvasója volt, és melynek cikkeit például a CNN, valamint a Springerhez tartozó Welt is fel szokta dolgozni.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Javult a fogyasztói hangulat

1 órája

Jelentősen javult a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban januárban - derült ki az Európai Bizottság kedden közzétett előzetes gyorsbecsléséből.

Pozíciója erősödésében bízik az Opel

1 órája

Az Opel az idén 13 200 autó értékesítését tervezi a magyarországi újautópiacon, amellyel nemcsak a piac növekedésével tartaná a lépést a márka, de még erősödhet is a pozíciója - mondta Koncz Gábor ügyvezető igazgató.