2018. január 17.

20 százalékkal több Huawei telefont vásároltak 2017-ben

A Huawei Technologies globális árbevétele az előzetes adatok szerint az egy évvel korábbihoz képest tavaly több mint 15 százalékkal, 600 milliárd jüanra (92 milliárd dollár) nőtt.

A vállalat globális, valamennyi üzletágát magába foglaló árbevétele az egy évvel korábbihoz képest tavaly több mint 15 százalékkal, 600 milliárd jüanra (92 milliárd dollár) nőtt, az okostelefon szállítása világszerte elérte a 153 millió darabot, amellyel a világon a harmadik helyen áll. Az okostelefon-értékesítés növekedése a Huawei, mint prémium márka globális elismertségét is erősítette. A gyártó a 49. helyezést érte el 2017-ben a BrandZ Top 100 Legértékesebb Vállalat listáján, a Forbes 2017-es legértékesebb vállalatokat összegző rangsorában 88. lett, és a 40. helyre került a Brand Finance 2017 Global 500-as, ugyancsak a legértékesebb vállalatokat felvonultató listáján.

A Huawei tapasztalata szerint egyre nagyobb a kereslet az okostelefonok iránt, mind a zászlóshajó, mind az alacsonyabb árkategóriájú modellek esetében. „A Huawei több mint húsz százalékkal erősített pozícióján a régióban” - mondta Shen Liang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának magyarországi igazgatója, aki biztos abban, hogy „intuitív és elérhető élményeket nyújtó” okostelefonjaiknak köszönhetően idén tovább erősödnek majd.