2018. január 17.

2018-ban is keresik a Nemzet Szépét

A két éve életre hívott szépségverseny hivatott megtalálni azokat a valódi szépségeket, akik mind megjelenésükkel, mind pedig gondolkodásmódjukkal és értékrendjükkel kiemelkedőek.

2016 és 2017 után 2018-ban is meghirdették a Nemzet Szépe szépségversenyt, ahol a standard nemzetközi elvárások mellett más szempontokat is figyelembe vesznek a királynő kiválasztásában. Az előző évekhez hasonlóan idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a versenyzők olyan tudással, ismeretekkel és önérzettel rendelkezzenek, amelyek szorosan kötődnek nemzetiségünkhöz. A cél egy olyan királynő megkoronázása, aki példaként szolgál a fiatal generáció, a társadalom és az egész nemzet számára.

A versenyre a 21 és 27 éves kor között bárki jelentkezhet, de plasztikai beavatkozás és tetoválás nem engedélyezett a potenciális királynők körében. A jelentkezők fontos személyiségjegyei közé kell tartoznia az empátiának, a segítőkészségnek, a magabiztosságnak, a nemzeti öntudatnak és a kisugárzásnak is. Kizáró ok továbbá, ha valakiről pornográf jellegű anyag készült korábban, házas, gyermeke van, vagy káros szenvedélyben szenved.

A versenyzők az előválogatón fürdőruhában is megmutatkoznak a szakmai zsűri előtt, de a verseny döntőjében ez a szám elmarad a rendezvény eleganciáját megóvva. Az előválogatókról összesen 12 lány jut tovább, akik egy hetes felkészítő táborban vesznek majd részt később, ahol megpróbálják leszűrni a lányok valódi énjét, kompetenciáit és felkészítik őket a gálaestre.

A Nemzet Szépe értékeit sikeresen viszik tovább a verseny korábbi győztesei. Özer Nóra, a 2016-os királynő tavaly jogi diplomát szerzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, három évig pedig ügyvédjelöltként dolgozik. Ambíciói határtalanok, mert bár középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik, szeretne Londonba költözni, hogy fejlessze nyelvtudását. Nóra épp a napokban, január 9-én töltötte be 24. életévét, de idén nem csapott nagy bulit a születésnapján.

„Szűk családi körben ünnepeltünk otthon anyáékkal és Szultán nevű, nyolchetes törpeuszkárunkkal, akit néhány nappal korábban vittünk haza. Számomra az volt a legnagyobb ajándék, hogy a nagymamám még mindig él és együtt tudtuk tölteni ezt a napot” – nyilatkozta Özer Nóra.

Kis Gabriella, a szépségverseny tavalyi nyertese sem helyezte magát kényelembe, miután korona került a fejére. Gabi nagyon élvezi a királynői teendőket, sokat szerepel a sajtóban, de mindeközben továbbra is nővérként dolgozik a szegedi kórházban, és rendszeresen jótékonykodik is.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

13 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.