2020. augusztus 12.

22,5 millió bejegyzést távolított el a Facebook gyűlöletbeszéd miatt

A második negyedévben a Facebook 22,5 millió bejegyzést törölt a szabályzat megsértése miatt. Ez duplája az első három hónapban eltávolított bejegyzéseknek - írja az adage.com

Köszönhetően a Facebook automatizált rendszerének, a gyűlöletbeszédet tartalmazó hozzászólások 95 százalékát már azelőtt el tudják távolítani, hogy a felhasználóknak jelentenie kellene azokat. Ennek köszönhető, hogy április és június között a vállalat 22,5 millió bejegyzést törölt a közösségi elvek megsértése miatt, és megszabadult további 1,5 milliárd hamis profiltól is – taglalja az adage.com cikke.

Mivel a Facebook közel 3 milliárd fős felhasználói bázissal rendelkezik, így a szűrés automatizálása, és annak folyamatos fejlesztése szüksége lépés. Ez a fejlesztés vezetett ahhoz, hogy a második negyedévben dupla annyi bejegyzést távolítottak el, mint amennyit az év első három hónapjában.

Nem csak a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos bejegyzéseken tartja rajta a szemét a közösségi platform. A választásokkal kapcsolatos bejegyzéseket tájékoztató címkékkel látta el, és törölt további 7 millió postot, amely valótlanságot terjesztett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Címkék: gazdaság facebook