A mobil display első alkalommal haladta meg a mobil kereső szegmens méretét.

Tavaly 24 milliárd eurót költöttek a hirdetők mobilreklámra, derül ki az IAB Europe, az IAB US és az IHS Technology adataiból. Ez éves összehasonlításban 64,8 százalékos bővülésnek felel meg.

Ezen belül a legnagyobb növekedési ütemet (88,1%) a mobil display tudta felmutatni, miközben a mobil kereső szegmens 55,2 százalékkal, az üzenetküldés pedig 13 százalékkal nőtt.

Most először a display volumenét tekintve is a search elé került. A displayre tavaly 11,4 milliárd eurót költöttek, ami 47,4 százalékos részesedésnek felel meg. A search 11 milliárd euróval és 46,1 százalékos részesedéssel áll a második helyen.

Ha a régiókat tekintjük: Észak-Amerika önmagában a teljes költés 44,9 százalékát tudhatja magáénak, melyet az Ázsia-Csendes-óceáni térség követ 36,5 százalékkal. Európa 16,6 százalékkal részesedik.

A bővülés üteme is a legnagyobb piacon volt a legjelentősebb 76,8 százalékkal, míg Európa csak a negyedik 58,6 százalékos növekedéssel. Az viszont jó hír, hogy a növekedés üteme mindenhol meghaladta az ötven százalékot.