2014. január 20.

3 új taggal bővült a PMSZ

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége decemberi közgyűlésén döntött az új tagok – Ariosz Kft., Mediameter Kft., Óbudai Egyetem - felvételéről.

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége decemberi közgyűlésén döntött az új tagok – Ariosz Kft., Mediameter Kft., Óbudai Egyetem - felvételéről.

A 2003-ban magyar magánszemélyek által alapított Ariosz Kft. tevékenységének fő területei az adatbányászat, valamint a piackutatás, piacelemzés, illetve az ezekre épülő tanácsadás.

„Számos kormányzati intézmény, multinacionális cég és hazai vállalkozás veszi tartósan igénybe szolgáltatásainkat. Partneri bizalommal fordulunk a többi piackutató cég felé, mert a verseny meggyőződésünk szerint nem zárja ki a közös érdekeken alapuló együttműködést” – mondta Karajánnisz Manolisz, az Ariosz ügyvezető igazgatója.

A 2012-ben alapított Mediameter Kft. tagja a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) által az országos rádiós hallgatottságmérés lebonyolítására kiírt pályázatát elnyerő konzorciumnak. A Mediameter készíti a Lakossági Médiafogyasztási Kutatást a nyomtatott sajtó, a televízió, a rádió, az internet és a közösségi média fogyasztásával kapcsolatban.

A társult tagként belépett Óbudai Egyetem 2010-től egyetemi rangot nyert állami felsőoktatási intézmény Budapesten. Dr. Kiss Mariann, az egyetem docense elmondta, hogy a társult tagi kapcsolat azért jött létre a szövetséggel, hogy a diákok a gyakorlatban ismerjék meg a piackutatás főbb területeit és vizsgálati módszereit, kapcsolatba kerülhessenek a szakmában dolgozókkal, naprakész ismereteket szerezhessenek a magyar piacról, informálódhassanak az aktuális projektekről és programokról.