2018. november 08.

30 évet öregedett az IVAN & The PARAZOL

Ezzel az üzenettel indít közel 2 hónapos kampányt a Groupama Biztosító a magyar rockzene fiatal sikercsapatával, az Ivan & The Parazollal.

A klasszikus rockzenét a kortárs trendekkel vegyítő, dinamikus, szabad stílusú zenekar első alkalommal kötelezte el magát egy 2 hónapos pénzügyi fókuszú, edukatív kampányban - áll közleményben.

Az idén 30 éves, „Y generációs” Groupama felkérte a harmincas éveikben járó zenekari tagokat, hogy irányítsák a fiatal generációk figyelmét a nyugdíjas éveikre való tudatosabb felkészülésre. Az együttműködés keretében a csapat belement abba is, hogy idősebb arcát is megmutassa: a kreatívokon 30 évvel későbbi arcvonásaikkal jelennek meg, ezzel pedig sokkal figyelemfelkeltőbb módon tudják átadni a megfogalmazott fontos üzeneteket. Az együttes tagjai egy videóban eljátszanak azzal a gondolattal is, hogy ők hol tartanak majd 30 év múlva, milyen lesz a közönségük akkor, ami szintén gondolatébresztő lehet mások számára is.

Te milyennek látod magad 30 év múlva?

A szórakoztató kampány az együttes közösségi média oldalain (Facebook, Instagram) zajlik, illetve megjelenik a koncertjegy értékesítéssel kapcsolatos felületeken is. A Groupama szintén változatos képi és video tartalmakat oszt meg saját YouTube csatornáján és Facebook oldalán, utóbbin egy játékot is hirdet, melyen koncertjegyeket lehet nyerni a banda májusi lemezbemutató koncertjére, ehhez a játékosoknak 30 évvel későbbi önmagukat kell elképzelniük és ezt kommentben megírniuk. A kampány landing oldalát itt tekintheti meg.

A kampány része a Groupama Biztosító őszi integrált kommunikációs aktivitásának, mely keretében a nyugdíjcélú öngondoskodás fontosságára hívják fel a figyelmet ATL kampány, valamint PR eszközök segítségével.

A kampány létjogosultságát a biztosító nemrég elkészült reprezentatív kutatásának eredményei is alátámasztják. Kiderült ugyanis, hogy a „18-29 év közötti korosztálynak mindössze 8 százaléka tett eddig valamilyen konkrét időskori megtakarítási lépést, miközben 22 százalékukat komolyan foglalkoztatja a probléma, illetve további 36 százalékuk is örömmel tenne valamit annak érdekében, hogy nyugdíjas éveiben kevesebb anyagi gondja legyen. Mi saját megtakarításaik elindítására szeretnénk biztatni őket, ennek érdekében indítottuk élményalapú kampányunkat” – számolt be a fiatal generáció elérésének indítékairól, és megvalósításáról Bíró Szilvia, a Groupama Biztosító kommunikációs és PR főosztályvezetője.

Petíciót indítottak a civilek

2019. augusztus 16.

Tiszta levegőt a Duna-partokon is: radikálisan csökkentsék a hajóforgalom okozta levegő- és zajszennyezést! címmel indít kampányt a Levegő Munkacsoport és az aHang.