2017. szeptember 06.

3000 pályázat a National Geographic fotópályázatán

A Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben szervezett „Fedezd fel! – Éld át! – Fotózd le!” című pályázat célja volt, hogy a résztvevők képekben meséljenek hazánk sokszínűségéről, tájairól, az itt élőkről.

A kiírásra 930 résztvevő pályázott közel 3000 fényképpel. A győztes fotók elismerésképpen bekerültek a National Geographic szeptemberi kiadásába, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi úticélokat népszerűsítő kampányába is. Alkotójuk jutalma pedig egy exkluzív belföldi üdülést tartalmazó ajándékcsomag.

Az MTÜ integrált kommunikációs kampányt indított 2017. június közepén, amely keretében az ügynökség hazai úti célokat, kulturális és természeti értékeket mutatott be és népszerűsített. Az országos szemléletformáló kampány célja az volt, hogy belföldi utazásra inspirálja az utazni vágyókat. Az ügynökség ezért csatlakozott partnerként a National Geographic magazin által meghirdetett fotópályázathoz, hogy a célközönséget is bevonva közelebb hozza az embereket Magyarország legkülönlegesebb tájaihoz, természeti és épített kincseihez.

A fotópályázat résztvevői két kategóriában adhatták be munkájukat 2017. július 11. és 2017. augusztus 15. között. A Magyarország mozgásban c. kategóriába mobileszközzel készült képeket vártak a kiírók. Olyan élményfotókat, szelfiket, amelyek felejthetetlen hazai helyekről, emlékezetes pillanatokról, ország-világgal megosztani vágyott emlékekről készültek. Ebbe a kategóriába 1492 fényképet küldtek be a pályázók. A másik, Magyarország Tablója címet viselő kategóriába hazánk felfedezésre váró kincseiről, turisztikai szempontból is izgalmas, festői régióiról, településeiről, látnivalóiról kellett a résztvevőknek fényképeket beküldeniük, amire 1436 fotó érkezett. A beküldött munkákat a következő tagokból álló szakmai zsűri bírálta el: Ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország főszerkesztője; dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója; Pályi Zsófia fotóriporter; Ladányi Tamás asztrofotográfus és Potyó Imre környezetkutató, természetfotográfus.

A döntőbe került 30 fotó 2017. szeptember 9-től megtekinthető a www.ng.hu weboldalon.

A győztes képek:

Magyarország mozgásban – Pillanat / Dánél Csaba: Vízvarázs
Magyarország Tablója – Természeti táj / Gyárfás-Tóth Gábor: Reggel a fennsíkon
Magyarország Tablója – Épített táj / Orbán Péter: Téli mese
Magyarország mozgásban – Ember / Szűcs Péter: Ketten, meg a Girardi kalap

A CBRE Magyarország hotel üzletágat indít

2 órája

Az ingatlantanácsadói és befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalat bejelentette hazai hotel divízióját, amely a növekvő helyi igényekre, valamint a dinamikusan bővülő regionális hotelpiacra reagálva kezdi meg működését.