2020. június 17.

3D virtuális kiállítást fejlesztett az Armadillo

2008 óta minden tavasszal a szegedi REÖK-ben ünneplik a kortárs magyar művészetet, ahol a képzőművészeti élet fontos szereplői mutatkoznak be alkotásaikkal.

„A vírushelyzet természetesen a kiállítás szervezőinek a számításait is keresztülhúzta, de semmiképpen sem szerették volna, hogy meghiúsuljon, ezért online megoldás létrehozásában kérték a segítségünket” – mondta Arany Gábor, az Armadillo operatív igazgatója. „Digitális szemléletű ügynökségként örültünk a felkérésnek, mert úgy látjuk: hazánkban a kulturális, művészeti iparágban a digitális technológia alkalmazása még messze nem tart ott, mint tőlünk nyugatabbra, ahol bátran nyúlnak az online megoldásokhoz. Régi vágyunk, kultúrmissziónk, hogy fejlesztéseinkkel virtuálissá – otthonokba - varázsoljuk a hagyományos kiállításokat, újabb izgalmas élményeket varázsolva a látogatóknak. Ha már ott van 0-24-ben a kezünkben a világ, használjuk jóra, értékes időtöltésre is” – folytatta Arany Gábor.

A szegedi REÖK-nek nem ismeretlen pálya a virtuális kiállítás, négy évvel ezelőtt szintén az Armadillo fejlesztette a virtuális (Augmented Reality) szoborkiállítást.

„A Táblaképfestészeti Biennálé online térbe emelése igazi kreatív feladat volt, ahol fejlesztőként is kicsit másképp kellett gondolkodnunk. Olyan megoldást kerestünk, ami mentes minden sallangtól, életkortól függetlenül intuitívan lehet kezelni, és semmi sem vonja el a látogató fókuszát a kiállított művektől. Pont úgy, ahogy azt egy igazi kiállítótértől elvárja a látogató. Igyekeztünk a lehetőségekhez mérten megtartani azt az élményt, amit egy kiállítás megtekintése ad, ahogy a tárlatot különböző tematikájú termeken keresztül végigjárva ismerjük meg a művészeket és a műveket. Megtiszteltetés volt együtt dolgozni a kiállítás kurátorával és a REÖK marketing vezetőjével, akikkel együtt valósult meg a virtuális kiállítótér berendezése” – mesélte Szabadi István, vezető fejlesztő, az Armadillo online divízió vezetője.

Címkék: gazdaság Armadillo 3d