2013. szeptember 23.

4 százalék felett bővült az online reklámköltés

A NORI index alapján a piac az első három hónapban visszafogottabban nőtt, a második negyedév hozott nagyobb bővülést.

A NORI index alapján a piac az első három hónapban visszafogottabban nőtt, a második negyedév hozott nagyobb bővülést.

Az első félévben éves összehasonlításban 4,4 százalékkal nőtt az IAB Adex NORI bevallásban résztvevő cégek online és mobil hirdetési bevétele - közölte az IAB Hungary. Negyedéves bontásban ez úgy néz ki, hogy az első három hónapban 2,1 százalékos volt a bővülés, míg a második három hónapban már 6,1 százalékot tett ki.

2012-ben fordítva alakult a növekedés üteme: míg az első negyedévben még éves összehasonlításban 3,1 százalékos növekedést mutatott az online és mobil hirdetési piac, a második negyedévre megtorpant a bővülés és mindössze fél százalékot ért el.

Ha az online és a mobil adatokat vetjük össze, az IAB Hungary szerint az látható, hogy a mobil hirdetési piac növekedési üteme több mint tízszerese a webes költéseknek.

A NORI index alakulása:

  • 2012Q1 3,1%
  • 2012Q2 0,5%
  • 2012Q3 6,7%
  • 2012Q4 10,1%
  • 2013Q1 2,1%
  • 2013Q2 6,1%

 

A kutatást a PwC az alábbi cégek önbevallásai alapján készítette: Adaptive Media, Axel Springer Magyarország, CEMPSH, Est Media Group, EVO Media, Gmedia, Hírek Média, Híreső, HVG Kiadó, HWSW, Infinety, Inform Media Online, Madhouse, Magyar Jeti, MTM-SBS, MTVA Online, Net Média, Optimusz Direkt Marketing, Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató, Ringier Online, R-Time, Sanoma Budapest, Thinkdigital.

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

5 órája

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.