2013. szeptember 23.

4 százalék felett bővült az online reklámköltés

A NORI index alapján a piac az első három hónapban visszafogottabban nőtt, a második negyedév hozott nagyobb bővülést.

A NORI index alapján a piac az első három hónapban visszafogottabban nőtt, a második negyedév hozott nagyobb bővülést.

Az első félévben éves összehasonlításban 4,4 százalékkal nőtt az IAB Adex NORI bevallásban résztvevő cégek online és mobil hirdetési bevétele - közölte az IAB Hungary. Negyedéves bontásban ez úgy néz ki, hogy az első három hónapban 2,1 százalékos volt a bővülés, míg a második három hónapban már 6,1 százalékot tett ki.

2012-ben fordítva alakult a növekedés üteme: míg az első negyedévben még éves összehasonlításban 3,1 százalékos növekedést mutatott az online és mobil hirdetési piac, a második negyedévre megtorpant a bővülés és mindössze fél százalékot ért el.

Ha az online és a mobil adatokat vetjük össze, az IAB Hungary szerint az látható, hogy a mobil hirdetési piac növekedési üteme több mint tízszerese a webes költéseknek.

A NORI index alakulása:

  • 2012Q1 3,1%
  • 2012Q2 0,5%
  • 2012Q3 6,7%
  • 2012Q4 10,1%
  • 2013Q1 2,1%
  • 2013Q2 6,1%

 

A kutatást a PwC az alábbi cégek önbevallásai alapján készítette: Adaptive Media, Axel Springer Magyarország, CEMPSH, Est Media Group, EVO Media, Gmedia, Hírek Média, Híreső, HVG Kiadó, HWSW, Infinety, Inform Media Online, Madhouse, Magyar Jeti, MTM-SBS, MTVA Online, Net Média, Optimusz Direkt Marketing, Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató, Ringier Online, R-Time, Sanoma Budapest, Thinkdigital.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.