2015. szeptember 22.

4 százalékkal bővülhet a globális reklámköltés

A Carat előrejelzése szerint a trendet a mobil és az online videó, illetve India és Latin-Amerika hajtja.

A médiaügynökség 59 piac adatai alapján készített becslése visszaesést jelent a korábbi, márciusi adathoz képest, akkor ugyanis még 4,6 százalékos bővülést vártak. A 2016-ra vonatkozó előrejelzést szintén csökkentették, 5,0-ról 4,7 százalékra – de még ez is 25 milliárd dollárnyi többletköltést jelent.

A digitális az egyetlen csatorna, amely kétszámjegyű növekedést mutat (idén 15,7, jövőre 14,3 százalékot), és ezzel a reklámköltésen belüli súlya az idei évben 24,3 százalék, 2016-ban pedig 26,5 százalék lehet. A szegmensen belül is kiemelkedő a mobil (51,2%) és az online videó (22%) bővülése.

A vizsgált piacok közül tíz – köztük az Egyesült Királyság, Írország, Kanada és Ausztrália - esetében a költéseket tekintve már most is a digitális a legfontosabb csatorna, míg az Egyesült Államokban 2018-ra várják, hogy megelőzi a televíziót.

Területi alapon vizsgálódva Latin-Amerika (12,7%) és India (11%) a két leggyorsabban növekvő piac, míg Nyugat-Európa átlag alatt bővül (idén 2,6, jövőre 2,9 százalékkal), Közép- és Kelet-Európa pedig idén egyenesen csökken (6 százalékkal) és jövőre is csupán 1,6 százalékos bővülést produkál majd. Észak-Amerika és az ázsiai-csendes-óceáni térség az átlaghoz közeli fejlődést mutat.

Jerry Buhlmann, a Carat anyacége, a Dentsu Aegis Network vezérigazgatója „realizmussal kiegyensúlyozott optimistának” értékelte az előrejelzést, felhívva a figyelmet arra, hogy a legfőbb piacok egyre összetettebbek és volatilisebbek.

Forrás: WARC: Global adspend to grow 4% this year

A 4iG Nyrt. megháromszorozta árbevételét 2019-ben

8 órája

A 4iG Nyrt. 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el, az előző évhez képest a csoport árbevétele csaknem háromszorosára növekedett - írja az MTI.

150 millió forintos bírságot kapott a Ryanair

9 órája

Nem tett eleget a tájékoztatási kötelezettségének a Ryanair a tavaly július 27-i Amman-Budapest járatán, amely Budapest helyett Pozsonyban szállt le, ezért 150 millió forintos bírságot szabott ki rá Budapest Főváros Kormányhivatala.