2013. január 09.

4 százalékkal nő a reklámpiac

A WARC friss becslése szerint a világgazdaság gyengélkedése ellenére bővülés várható az elkövetkező években.

A WARC friss becslése szerint a világgazdaság gyengélkedése ellenére bővülés várható az elkövetkező években. A spanyolok gyengélkednek, az amerikaiak őrzik top pozíciójukat, az oroszok nőnek a leggyorsabban.

A WARC becslése szerint a 2012-re becsült 3,9 százalék után idén 4, 2014-ben pedig 5,5 százalékkal bővülhet a globális reklámpiac. Ez azt jelenti, hogy a 13 vizsgált piac közül 11 növekedést mutat majd - írják.

Ez azért is pozitív hír, mert tavaly az olimpia és az amerikai elnökválasztás is megdobták a költést, idén viszont ilyen eseményekre nem lehet számítani, mégis benne van a pakliban a bővülés. Annak ellenére is, hogy a gazdaság sok kockázatot rejt, amely a márkatulajdonosok óvatosságában is megmutatkozik - áll az elemzésben.

A WARC szerint az Egyesült Államok nem veszíti el ezen időszak alatt a top pozícióját, s idén 2,2 százalékos, jövőre pedig 4 százalékos bővülésre lesz képes. Érdekes, hogy a várakozások szerint 2013-ban nem Kína, hanem Oroszország lehet a leggyorsabban növekvő piac 12,3 százalékkal. Idén a legrosszabb, -2,8 százalékos teljesítményt a spanyolok nyújtják a vizsgált piacok közül.

A médiacsatornák közül az internet produkálja a leggyorsabb, 13 százalékos bővülést az idén, ami egyébként kicsivel elmarad a tavalyi 14,4 százaléktól. A tévé 3,2 százalékkal bővül idén és 6,4 százalékkal jövőre - nem úgy a franciáknál, ahol - a vizsgált piacok közül egyedüliként - mindkét évben csökkenhet a tévés költés.

Jó hír a napilapoknak, hogy az olyan óriáspiacokon, mint Brazília, India és Oroszország idén és jövőre is növekedésre számíthatnak. Kína is tartogat a print szektor számára jó híreket: a magazinok számíthatnak egyértelmű reklámbevétel-bővülésre.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.