2014. május 23.

44 tehetséges fiatal a Portfolio Night Budapest-en

12 kreatívigazgató várta az ifjú designereket, art directorokat és szövegírókat szakmai tanácsokkal, munkalehetőségekkel.

12 kreatívigazgató várta az ifjú designereket, art directorokat és szövegírókat szakmai tanácsokkal, munkalehetőségekkel.

„Nagyon örülünk neki, hogy ennyi fiatalt megmozgatott a Portfolio Night, egyre erősebb érdeklődést látunk. Az is remek, hogy sokféle területről érkeztek a jelentkezők, a reklámszakmától távol álló szakmákból is. Sok tehetséges pályakezdővel találkoztunk és nagyon klassz volt a hangulat” – mondta Jedlicska Márton, a Kreatív Utánpótlás (KrU) programvezetője a PN2014-ről.

A nemzetközi portfolió-szemlét világszerte 12. , itthon 4. alkalommal szervezte meg a szakma, most 25 ország részvételével. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson munkáik megmutatására azoknak a fiatal kreatívoknak, akik a reklámszakmában szeretnének elhelyezkedni.

A találkozón 44 kreatív jelölt prezentálhatta portfolióját 12 hazai ügynökség kreatívigazgatójának. A jelentkezők negyedórás rapid randik keretében, egyenként három kreatívigazgatóval találkozhattak, akikkel átbeszélhették ötleteiket, munkáikat és terveiket.

A New York-i Portfolio Night All Stars tréningen Keszthelyi Nóra képviselheti Magyarországot, ahol a többi ország delegált fiataljaival egy 25 fős tréningen képezheti magát. A résztvevők a Ford éles briefjén mutathatják meg, mit tudnak. Tavaly Budapestet Kolozsvári Zoli képviselte, a kint történtekről az élménybeszámoló innen érhető el.

Keszthelyi Nóra

Az itthoni PN-ot a MAKSZ-on belül működő KrU program, a kirowski Isobar és az Umbrella szervezte meg a Magyar Telekom támogatásával. Emellett a Portfolio Night Budapestet a résztvevő kreatív ügynökségek is támogatták, így a rendezvény igazi csapatmunka révén valósulhatott meg. Az idei kommunikációt ugyanúgy, mint az előző években a kirowski Isobar és az Umbrella készítette.

A nemzetközi esemény az ADC égisze alatt valósult meg, a Shutterstock főtámogatásával, illetve a Twitter és a Squarespace közreműködésével.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.