2014. július 30.

5,8 százalékkal nőhet a reklámköltés

A 2014. évi reklámköltésre vonatkozó januári prognózist 0,6 százalékponttal emelték. A médiatípusok közül egyedül a printnél számítanak csökkenésre.

A 2014. évi globális reklámköltésre vonatkozó januári prognózist további 0,6 százalékponttal emelték. A médiatípusok közül egyedül a printnél számítanak csökkenésre.

A Warc 13 piacot integráló konszenzusos előrejelzését a reklámügynökségek, médiafigyelő cégek, elemzők, a Warc saját csapata és iparági szervezetek becsléseiből átlagolják.

Brazília és a többi BRIC ország teljesített idén a legjobban, közülük háromban várható kétszámjegyű éves növekedés: Brazíliában 12,8%, Indiában 11,3%, Kínában pedig 11,1%. Utóbbi esetében a mostani előrejelzés 0,1 százalékponttal csökkent a januárihoz képest, míg a korábban szintén kétszámjegyű növekedésre jelölt Oroszország esetében 1,7 százalékponttal, 9%-ra esett az előrejelzés.

Nagy-Britannia és az Egyesült Államok szintén jó kilátásokkal bírnak, 6,4%, ill. 5,5%-os növekedést jósolnak nekik. Az eurózóna kulcsországaiban már kevésbé üdítő a prognózis, de a kilátások azért többnyire pozitívak: Németországban 1,6%-os, Spanyolországban 1,5%-os, Franciaországban 0,4%-os növekedést várnak, egyedül Olaszország esetében van kilátásban – 0,4%-os – csökkenés.

A médiatípusok közül egyedül a hírlapok (-4,1%) és a magazinok (-3,5%) esetében számítanak csökkenésre, míg a legnagyobb nyertesnek az internetet várják, 16,4%-os bővüléssel. A televízió esetében 5,3%, am ozinál 4,6%, az out-of-home-nál 4,2%, a rádiónál pedig 2,0% a konszenzus.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.