2016. június 15.

50 milliós befektetés nemzetközi terjeszkedésre

A Neatly nevű magyar vállalkozás növekvő népszerűsége a befektetők figyelmét is felkeltette: a Prosperitás Tőkealap közel 50 milliós tőkével szállt be a startupba.

Tavaly ősszel startolt a Neatly, mely a ruhatisztítás és vasalás területén célozza meghonosítani ugyanazt a „sharing economy” (megosztás alapú gazdaság) modellt, amire az Uber a személyszállítás, az Airbnb a szálláskiadás, vagy a magyar Rendi a lakástakarítás piacán épít.

A Drukka Startup Stúdió keretében induló Neatly online felületén egy kattintással bárki rendelhet vegytisztítást, vasalást, illetve mosás-vasalás kombinációját, a munkát pedig a céggel szerződött vállalkozók végzik el.

Világszerte már több online ruhatisztítás közvetítő oldal, illetve mobilalkalmazás működik sikeresen – pl. a Washio, az Ediaxi, a Mywash –, Magyarországon, illetve Közép-Európában viszont nincs jelentős konkurense a Neatly-nek. A GB & Partners alapkezelő által menedzselt Prosperitás Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap kapott tőkebefektetést a startup a szolgáltatás továbbfejlesztésére, illetve külföldi piacra lépésre fogja fordítani.

„A tőkebevonással egyrészt növelni tudjuk az üzemméretet, hogy még gyorsabb és rugalmasabb legyen a szolgáltatás. Továbbá az Airbnb-zők számára a lakásüzemeltetés során felmerülő forgóeszköz szükségleteket is kielégítjük majd, legyen szó kis adagos samponokról, tusfürdőkről, a toalett-papíron és tisztítószereken át a szuvenírekig. Már a befektetés pillanatától megkezdődött az előkészület a régiós piacokon való megjelenésre, így Bécsben és Prágában már 2016-ban elindíthatjuk szolgáltatásaink egy részét” – fogalmazott Király Máté alapító.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

4 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.